«Kalbin Dili», geçen hafta NDS sahnesinde ilk adımlarını attı

Geçen hafta boyunca, sanatçılar Stéphan Ramirez ve Eduardo Castro Neves, “Sahne maceracıları” adı verilen 9D ve 9E sınıfı öğrencileri ve “kalp sınıfı” adı verilen 9C öğrencileriyle birlikte çalıştı.

“Maceracılar”, - eğitim yılının sonuna kadar devam edecek olan bu tiyatro- sanat projesinin ilerleyişine göre - bazen küçük gruplar hâlinde, bazen bir arada, Stephan Ramirez’in önerdiği karakter, mekân ve atmosferlerden hareketle hayal ettiklerini yazıya döktüler.

“Kalp sınıfı” da, bu çalışmanın meyvelerini sahnede sergiledi.

Diğer yandan 10B öğrencileri ise, kalem, kâğıt ve cep telefonlarını kullanarak arkadaşlarının bu oyunlarını izleyip ve ölümsüzleştirdiler.

Bir sonraki buluşmanın Ocak 2016’da yapılacağı bu uzun soluklu serüvenin anahtar sözcüğü yaratıcılıktır.