Kaç Puan Aldığınızı Hesaplayın

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi hazırlık sınıfına kayıt için kullanılacak puanı hesaplamak için aşağıdaki uygulamayı kullanabilirsiniz.

Buradan hiçbir kayıt alınmamaktadır, uygulama bilgi amaçlıdır.

Öğrencinin puanı, Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan TEOG merkezi ortaöğretim geçiş sınavlarından; her iki dönemde yapılan Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji dersleri ile T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin sınav sonuçları kullanılarak, aşağıdaki formüle göre hesap edilir.

(3xT1 + 2xM1 + 2xF1 + 2xİnk1 ) x 0,5 + (3xT2 + 2xM2 + 2xF2 + 2xİnk2) x 0,5

En yüksek puan 900’dür.

Puan eşitliği durumunda sırasıyla T2, T1, M2, M1, F2, F1, İnk2, İnk1 sınav sonuçları daha yüksek adaya öncelik verilir. Buna rağmen eşitliğin bozulmadığı durumlarda sırasıyla 8. sınıf Ağırlıklı Not Ortalaması, 7. sınıf Ağırlıklı Not Ortalaması, 6. sınıf Ağırlıklı Not Ortalaması yüksek olan adaya öncelik verilir. Buna rağmen eşitliğin bozulmadığı durumunda yaşı küçük adaya öncelik verilir.