Jan Gazdzicki, piyano

12 Mart 2015 19:30

Klasik müzik

1. İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması / Ulvi Cemal Erkin Ödülü Sahibi

Jan Gazdzicki :

Jan Gazdzicki ilk piyano derslerini yedi yaşındayken Varşova’da almış, on bir yaşında ise Kultursommer Südhessischer’de ilk resitalini vermiştir.

Gazdzicki o zamandan bu yana, Paris’teki Louvres Oditoryumu, Dresden’deki Frauenkirche gibi saygın salonlarda Tallinn Filarmoni , Varşova Filarmoni gibi orkestralarla çalmıştır.
Opole Philharmonic, le Sinfonisches Orchester der Stadt Heidelberg ve Capella Villa Duria orkestralarında solistlik yapmıştır.

Sanatçı, solist olarak, Avrupa’da gerçekleştirilen Schleswig­Holstein Musikfestival, Dresdner Musikfestspiele, Weilburger Schlosskonzerte, Festival de Divonne ve Schwetzinger Mozartfest gibi büyük festivallere katılmıştır.

Oda Müziğinde, Leonard Elschenbroich, Sergey Khachatryan, Leticia Munoz Moreno, Alina Pogostkina ile Alexander Zekke ve Buchberger­Quartett ile çalan sanatçı ayrıca, Trio Consonare’nin düzenli bir üyesidir.

1996 yılından bu yana çeşitli radyo programlarına katılan piyanistin J.S. Bach ve A. Honegger eserlerini icrasının görsel-işitsel kayıtları ise Ars Musici tarafından yayınladı.

Sanatçı çok sayıda piyano yarışmasında başarı elde etmiş, özellikle de Concertino Praga Uluslararası Radyo Yayın Yarışması’nda onur ödülü ve Estonya’da Frederic Chopin’in çalışmalarına adanmış Baltık Denizi Ülkeleri Genç Piyanistler Uluslararası Yarışması’nda ikincilik ödülü almıştır.

Mayıs 2012’de Palma de Mallorca Uluslararası Piyano Yarışması’nda üçüncülük ödülünü, Kasım 2013’te ise İstanbul Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması’nda ise Ulvi Cemal Erkin Ödülü’nü kazanmıştır.

Birkaç kez Almanya, Hanau’da Willy Bissing Yarışması’nın birincilik ödülünü, ayrıca Musiziert Jugend Yarışması’nın Oda Müziği sınıfında solist olarak Federal birincilik ödülünü kazanmıştır.
Sanatçı ayrıca, çağdaş müziğin en iyi yorumlanması üzerine verilen Deutsche Stiftung Musikleben ve Erlangen Stadt özel ödüllerine layık görülmüştür.
Jan Gazdzicki, 1998’den 2002’ye kadar, Jürgen Ponto Vakfı bursundan yararlanmış, 2003, 2004 ve 2005 yıllarında, Deutsche Stiftung Musikleben ’den Carl ­Heinz Illies ­Förderstipendium ’u elde etmiştir. Kendisi, 1992 yılından beri Almanya’da oturmakta olup Schöneck ­Nidderau Müzik Okulunda Stefan Schmidt’in yönettiği müzik eğitimine devam etmektedir.
Ayrıca, Detmold Müzik Üniversitesinde Anatol Ugorski’nin öğrencisi olmuştur.

Piyanist Frankfurt Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde eğitimini tamamlamış ve önce Catherine Vickers’in, ardından da Joachim Volkman’ın sınıflarını birincilikle bitirmiştir.

2008’da mezun olan piyanist, Polonya, Katowice Müzik Akademisinde ustası Andrzej Jasinski sınıfında bir lisansüstü programına devam etmektedir.

Sanatçı, Dmitri Bashkiriv (Bashkirov?), Boris Bloch, Paul Gulda, Andrzej Jasinski, Klaus Schilde ve Anatol Ugorski’nin ustalık sınıflarına katılmıştır.

Program:

• Henri Dutilleux (1916-2016): Üç Prelüd