İngilizce konuşulan ülkelerdeki üniversitelerde okumakta olan eski NDS mezunları ile toplantı

NDS, 28 Aralık 2016’da okulumuzdan 2015 ve 2016 yıllarında mezun olan ve eğitimlerine İngilizce konuşulan ülkelerde devam eden on üç eski öğrencisini ağırladı.

NDS’nin İngilizce konuşulan ülkelerdeki eğitim sorumlusu olan Mirey Aji Derkazez, bu tür bir üniversite eğitimiyle ilgilenen 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine bir buluşma düzenledi.

Böylelikle seksen öğrencimiz, kendilerine bu ülkelerin eğitim hayatlarını, kültürünü ve işleyiş tarzını anlatan Emre Isbir (Boston University), Sena Sennaroğlu (Boston University), Alper Benardete, Yasemin Biçer, İdil Ateş, Ecem Derman et Selin Dumanlı (McGill, Montréal), Can Özger (Ramapo, New York), Kaan Oram (University of Chicago), Berk Aksakal (Eindhoven Technical University) Lara Ergenekon (King’s College, Londra), Güneş Dila Çuhadar (University of Wisconsin, Madison) adlı eski mezunlardan bilgi aldı.

Ardından soruları yanıtlayan eski mezunlarımız da öğrencilerimize seçimlerinde daha ayrıntılı bilgi edinmek istedikleri takdirde, kendilerine elektronik posta ve sosyal medya üzerinden yardım edebileceklerini söylediler.