İki NDS öğrencisi 47. Tübitak Araştırma Projesi Yarışmasında Avrupa Bölgesi İkinciliğini Kazandı. Tebrikler Gençler!

Okulumuz öğrencileri Doğa Almaç ve Cenk Akiz 47.Tübitak Araştırma Projesi Yarışması’na Gıda Ürünleri İçin Meyve ve Bitki Yüzey Mumu Kullanarak Suya Dayanıklı, Biyoçözünür ve Kolay Geri Dönüşebilir Kağıt Ambalaj Geliştirilmesi adlı proje ile katıldılar.

Yaptıkları çalışmalarla Avrupa Bölgesi’nde Kimya dalına başvuran 64 projeden ilk ona girip, projelerini sergilemeye hak kazandılar.

Projelerini sundukları İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne 22 Mart’tan itibaren tüm hafta boyunca kimya öğretmenleri Betül Eyüboğlu ile birlikte gittiler.

Sergi sırasında projelerini başarıyla sunan ve jüri karşısında savunan öğrencilerimiz Tübitak Avrupa Bölgesi 2. liğini okulumuza kazandırdılar.

Öğrencilerimizi ve öğretmenleri Betül Eyüboğlu’nu tebrik ediyoruz.