İclal Kardıçalı , Jennifer Duchateau

19 Kasım 2009, 20:00

| Konser , Herkese açık

Davetiye için buraya tıklayın!

İlk türk kadın orkestra şeflerinden biri olan İclal Kardıçalı, Fransız kemancı Jennifer Duchateau’ya piyanoda eşlik ediyor.

İclal Kardıçalı, piyano

Jennifer Duchateau,keman

Küçük Bir « Sonbahar » Dinletisi

PROGRAM:

BACH – GOUNOD Ave Maria

L. van BEETHOVEN

* Piyano ve Keman için Sonat No: 5 en Fa Majeur, op.24

*İlkbahar Sonatı

Allegro

Adagio molto espressivo

Scherzo. Allegro molto

Rondo. Allegro ma non troppo

J. MASSENET Thaïs (Méditation)

F. SCHUBERT Sérénade

F. J. GOSSEC Gavotte

C. SAINT-SAENS Kuğu

M. MOSZKOWSKI İspanyol Dansı, op.12, No: 1

İCLAL KARDIÇALI

Iclal Kardıçalı, 30 Eylül 1958’de İzmir’de doğdu. Altı yaşında, Prof. Max Hallecker ile başladığı piyano derslerine Tomris Öziş ve Prof. Nilgün Alkan ile devam etti.
Müzik kariyerini 1983’te, lisans diplomasını aldığı Kanada’daki McGill Üniversitesi’nde piyano ve müzik öğretmenliği yaparak başlattı. Müzik Besteciliği ve Koro ve Orkestra Yönetmenliği üzerine yüksek lisansını ise 1996 yılında Ankara’daki Bilkent Üniversitesi’nden aldı.

O yıldan itibaren Bilkent Öğrenci Orkestrası, İzmir Senfoni Orkestrası, Antalya Senfoni Orkestrasını yönetti. İclal Kardıçalı, İzmir Oda Orkestrası’nın kurucusudur. Yönetmenliğini yaptıkları arasında V. Hudecek, L. Isakadze, H. Shaham, B. Büke, B. Tufan, C. Aşkın, S. Ganiev ve A. Markov gibi isimler bulunmaktadır.

İzmir’e yerleştikten sonra, gençlere piyano öğretmek üzere, kendi müzik stüdyosunu kurdu.
1996’dan bu yana beste yapan İclal Kardıçalı, Ahmet Haşim’in şiirleri üzerine birkaç koro eseri ve Orhan Veli Kanık’ın şiirleri üzerine de bir kantat bestelemiştir. Sanatçı şu anda Şükran Yücel’in « Düş Gölgesi » adlı öyküleri için bir süit bestelemektedir.

JENNIFER DUCHATEAU

Jennifer Duchateau, 17 Eylül 1976’da Fransa’nın kuzeyinde bulunan Calais kentinde doğmuştur. Beş yaşından itibaren Calais Müzik Okulunda keman öğrenmeye başlamış, bu eğitimini Boulogne-sur-mer Müzik Okulunda devam etmiş, 1995 yılında ise gene bu okuldan Keman Ödülü, Müzik Eğitimi Ödülü ve Oda Müziği Ödülü almıştır.

Jennifer Duchateau Müzik kariyerine 1992’de Calais Belediye Tiyatrosunda orkestra müzisyeni olarak başlamış ve 1999 yılına kadar burada devam etmiştir.
1997 – 1999 arasında ayrıca Lezennes ve Cuincy müzik okullarında da müzik öğretmeni olarak ders vermiştir.
Sanatçı, 1997’de, Lille Bölgesi Devlet Konservatuvarında Armoni ve Kontrpuan Ödülüne layık görülmüştür.

Gene 1997’de, Lille III Üniversitesinde paralel olarak sürdürdüğü Müzikoloji Lisans eğitimini bitirmiş ve 1998 yılında aynı üniversitede, geleneksel Türk Halk Müziği uzmanlığıyla Etnik Müzik Bilimi üzerine master yapmıştır.
Haziran 1999’da ise Nanterre’de bulunan Paris 8 Üniversitesinde Etnik Müzik Bilimi üzerine doktorasını tamamlamıştır.

Eğitimi süresinde Türkiye’ye birkaç yolculuk yapan Jennifer Duchateau, Eylül 1999’da, İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi’nde ve Konak Pirî Reis okulunda öğretmenlik görevini kabul etmiş olup halen bu görevini sürdürmektedir.