Güray Başol, piyanist

19 Nisan 2011 19:30

Davetiye için buraya tıklayın.

Klasik Müzik

piyano

Program:

• Dominico Scarlatti, Üç Sonat

K.380 Mi Majör

K.9 Re minör

K.466 Re minör

• Ludwig van Beethoven, piyano için Sonat No.27, Op.90

I.Mit Lebhaftigkeit und durchaus mit Empfindung und Ausdruck

II.Nicht zu geschwind und sehr singbar vorgetragen

• Robert Schumann, Fantasiestücke Op.12

Des Abends

Aufschwung

Warum

Grillen

• Frederic Chopin

Nocturne Op.32 No.1

La Fantasie Fa minör Op.49

• Ali Darmar, 3 Prelüt

Prelüt No.3

Hayal ve Gerçek

Kar

Alberto Ginastera, 3 Danzas Argentinas

Danza del viejo boyero

Danza de la moza donosa

Danza del gaucho matrero

Güray Başol:

1982 yılında Milano’da doğan piyanist, piyano çalmaya 15 yaşında Istanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde başladı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Toplulukları bölümünde Ali Darmar ile çalışmalarını devam ettirdi ve aynı kurumdan «onur öğrencisi» olarak mezun oldu.

Üniversite eğitiminin hemen ardından Ecole Normale de Musique de Paris’de Germaine Mounier’in Diplome Supérieur d’enseignement sınıfında devam etti.
Ardından Ulusal Rueil-Malmaison Devlet Konservatuvarında üç yıl boyunca Chantal Riou ile piyano çalışmalarını sürdürdü ve birçok yarışmaya katılıp ödüller kazandı. Aynı konservatuvarda Michel Moragues ile oda müziği çalışmalarına ağırlık veren piyanist konservatuvarda en yüksek oda müziği diploması olarak kabul edilen «Prix d’excellence» diplomasını Michel Moragues’in sınıfından alan ilk öğrenciler arasında yer aldı.

Daha sonra Ulusal Aubervilliers - La Courneuve Konservatuvarında Jasmina Kulaglich ile piyano çalışmalarını sürdüren piyanist, Trossingen Müzik Yaz Okulunda Gerlinde Otto’nun ve Colombes Müzik Yaz Okulunda Yuri Serov’un ustalık sınıflarına katıldı. Son olarak UFAM Oda Müziği yarışmasında oybirliği ile birincilik ödülü, 16. Vulaines sur Seine Piyano Yarışmasında üçüncülük ödülü ve 40. Claude Kahn Piyano Yarışmasında bronz madalya kazanmıştır. Halen «Poulenc, Ibert, Dutilleux, Ravel ve Jean Françaix’nin Piyano Sonatı’na etkileri» isimli yüksek lisans tez çalışmasını Université de Paris IV - Sorbonne’da Philippe Cathé ile sürdürmektedir.