Gönüllülük Günü (2015)

20 Ocak 2015 Salı günü okulumuzda Gönüllülük Günü etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Okulumuzun kuruluşuna denk gelen bu günde sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilincini geliştirmeyi ve öğrencilerimize gönüllü olarak hizmet edebilecekleri alanları tanıtmayı hedefliyoruz. Bu sene geçtiğimiz senelerden farklı olarak sosyal sorumluluk amacıyla kurulmuş kurum ve vakıfların yanı sıra çeşitli sosyal girişim projelerine de yer verdik.

Gönüllülük Günü’nde öğrencilerimiz öncelikle öğle teneffüsü sırasında kantinde çeşitli sosyal yardım kuruluşlarının stantlarını gezerek bilgi alma olanağı buldular.

Öğleden sonraki dört ders saatinin ilk iki saatinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz hep birlikte Konser ve Gösteri Salonunda önce okulumuzda bu yıl yapılan toplum hizmeti çalışmaları, ardından KORUNCUK Vakfı’ndan Kerim URALLI’nın (The School of Life, Istanbul) açılış konuşmasını dinleme fırsatı buldular.

Sonraki iki ders saatinde öğrenciler önceden seçtikleri oturumlara katıldılar.

13.00-13.40 saatleri arasında gerçekleşen oturumlar :
DAKSAR (Denizde Arama Kurtarma)
TOHUM (Otizm Vakfı)
TURMEPA (Deniz Temiz)
LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı)
ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı)

13.50-14.30 saatleri arasında gerçekleşen oturumlar :
ENGELLİ DEĞİL YELKENLİ (Fiziksel Engellilerle Yelken)
EŞYA KÜTÜPHANESİ (Eşya Paylaşımı Sosyal Ağı)
ADIM ADIM (İyilik Peşinde Koş)
ZUMBARA (Para yerine zamanın kullanıldığı sosyal paylaşım ağı)
THEODORA (Sevgi Doktorları- Hastane Palyaçoları)
Bu günümüze katılmayı kabul eden tüm kişi, vakıf ve kurumlara teşekkür ederiz.

2015 Gönüllülük Günü Öğrenci Değerlendirme Anketinden Örnekler :

- "Çok güzeldi. Arka plan bilgisi sağlam bir şekilde verilmişti. Eğlenceli ve ilginç bir oturumdu."

- "Görsel içerik açısından çok güzeldi. Konuşmacılar projenin kurucuları olduğu için her detay hakkında bilgi verebiliyorlardı. Ayrıca gönüllü olarak projelerine nasıl katkı sağlayabileceğimizi detaylı bir şekilde dusunmuslerdi."

- "Zamanımızı nasıl değerlendireceğimizi anladım."

- "Bu oturumda sunum yapan insanlar cok sıcakkanlı ve samimiydi. Hayatımın ilerleyen kısmında buraya üye olmak, egitimler almak, basariyla sınavını geçmek ve insanları kurtarmak isterim."

- "Ülkemizdeki gerçekleri gördüm ve bunun için neler yapılabilir anladım."

- "Çok önemli noktalara değindiler. Hiç sıkılmadan dinledim."

2015 Gönüllülük Günü Katılımcı Değerlendirme Anketinden Örnekler :

- "Organizasyon çok keyifliydi. Hem farklı derneklerin kaynaşması, hem öğrencilere gerek stand bilgilendirmesi ile gerekse sunum ile bilgi edinmiş olmaları çok hoşuma gitti. Otizmi ve farkındalık kapsamındaki çalışmalarımızı tanıtabilmek, öğrencilerinizin sorularını cevaplayabilmiş olmak ve onların bu kadar gönüllü ve istekli olduğunu görmek çok güzeldi. Tüm emeğiniz için çok teşekkür ederim. "

- "Konuları önceden tercih etmelerinin avantajı vardı. Teknik konularda yelken sporunun zorlukları ve uygulanışı konusunda deneyimli öğrenciler konuyu çok hızlı içselleştirdiler. Sunum sırasında konuya odaklanma ve takipleri salonun geneline yayılmıştı. Konuyu daha net algılamalarını sağlayacak kilit teknik soruları kullandılar."

- "Başarılı buldum ve gençlerin bu tür konular ile karşılıklı bırakılmasını çok faydalı buldum."

- "Stantların durduğu yer oldukça merkezi, kantine ve öğrencilerin teneffüsü geçirdikleri yerlere oldukça yakındı, dolayısıyla onlara ulaşmak çok daha kolay oldu."

- "Öğrencilerin erken sayılabilecek yaşlarda gönüllülük ve sivil toplum kavramlarına yönelik farkındalığı kazanması açısından oldukça faydalı ve keyifliydi. Ayrıca konuşma salonlarının her bir vakıf için ayrı ayrı belirlenmesi, öğrencilerin özel olarak ilgilendikleri ve seçtikleri konuda bilgilenmesi şeklindeki örgütlenme şeklinin faydalı olduğu görüldü."

- "Oturumlarin her kurum için ayrı ayrı belirlenmesi, ardarda olmayıp eş zamanlı olarak uzun sürelerde uygulanabilmesini sağladığından oldukça verimliydi".