Gökyüzünden Türkiye görüntüsünün Alp Alper tarafından NDS öğrencilerine sunumu

8 Nisan 2015’te, hava fotoğrafçısı Alp Alper İstanbul Notre Dame de Sion Fransız Lisesinin çevre, sinema, tarih, güzel sanatlar, el sanatı, tarih, kent ve insan kulüplerinin öğrencilerine gökyüzünden Türkiye görüntüsünü sundu.

Bu Türk Havayolları eski « flight dispatcher » ’i daha okuldayken ilgi duymaya başladığı fotoğraf sanatı tutkusunu, mesleğine başladığı yıllarda geliştirmeye başlamıştır.

Ağustos 1999 yılında Türkiye’deki trajik deprem sonrasında, Alp Alper bir ekip kurarak, ülkesini gökyüzünden ölümsüzleştirmek üzere “1000 feet Yukarıdan Türkiye Görünümü” başlıklı bir proje başlatmıştır.

Böyle bir işi gerçekleştirmenin maliyeti yüzünden başlarda zorluk çekse de, özel bir kariyere sahip bu Türk « Yann Arthus-Bertrand » İstanbul, Sao Paulo, Atina, Cape Town, Londra, Duisburg, Paris, Toulouse ve Varşova gibi kentlerde sergiler açmıştır.

“Turkey from 1000 feet”, “Dreamscape Turkey” ve “4 Seasons Istanbul” adındaki fotoğraf kitaplarının yazarı olan Alp Alper, gerek İstanbul, gerekse Türkiye’nin dört bir köşesinde havadan çektiği fotoğraflarının slaytlarını gösterdikten sonra, sorulan sorulara verdiği açıklama ve yanıtlarla öğrencilere de kişisel tutku algılamasını aşılamayı başardı, o tutku ki, hayatında bir yol arayan, özellikle de lisede geçirilen yıllarda, herkesin yoluna çıkabilir.

Daha ayrıntılı bilgi için : www.alpalper.com