Fransızca MUN Kulübü 20-23 Şubat 2014 tarihleri arasında MFGNU için Grenoble’a gitti

Fransızca MUN Kulübünden 10 öğrenci, Nil Hamamcıoğlu ve Zeynep Tanrısever eşliğinde, 2. Uluslararası Frankofon Model Birleşmiş Milletler Konferansları için 20 Şubat sabahı Grenoble’a gitti.

« Kadın, barış için aktör, gelişimde mihenk taşı » bu yapılan 2. oturumun temasını oluşturdu.

Externat Notre Dame Lisesi’nde yapılan konferanslarda öğrencilerimiz kadın hakları ve kadın haklarının korunması, erkek egemen dünyada kadınların sosyal hayatta özgürlüğü, profesyonel ve ekonomik hayatta karşılaştıkları problemler ve bunların nasıl çözülebileceği, özellikle kadınları etkileyen AIDS hastalığı ve dünya genelinde sürdürülebilir kalkınma gibi çeşitli konular hakkında tartışmalar yaptılar.

Silahsızlanma komitesinde Buse Yıldırım Kırmızı Haç’ı, Gonca Kurt ise Güney Afrika’yı temsil etti.

Sağlık Forumunda Ece İnanç Kızıl Haç, Ecem Deliorman Fransa, Merve Demirkaya ise Güney Afrika delegasyonlarında yer aldılar.

Eğitim ve Araştırma Forumunda, Fransa Gülce Yıldırım tarafından, Güney Afrika ise İlayda Aydın tarafından temsil edildi. Sürdürülebilir Gelişim Komitesinde, İlayda Mesutoğlu Fransa’yı, Deniz Yurdagülen ise Güney Afrika’yı temsil etti.

Cana Özden, Ekonomik ve Sosyal Konsey’de Güney Afrika delegeliğini yaptı.

Türkiye’den konferanslara katılan 4 frankofon lise, Üsküdar Amerikan Lisesi ve Ankara Tevfik Fikret ile, bu seneki MFGNU konferanslarında Türkler ağırlıktaydı.

Diğer liseler Fransa, İspanya, Hollanda ve Yunanistan’dan konferanslara katıldılar.