Fransa Üniversitelerine Başvuran Son Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine

Fransa Üniversitelerine başvurularla ile ilgili yapılması gereken işlemler ve dikkat edilmesi gereken konular aşağıda belirtilmiştir.

11 OCAK ÇARŞAMBA tarihine kadar, öğrencinin www.campusfrance.org sitesinde dosyasını oluşturmuş , "lettre de motivation"unu sisteme girmiş, okumayı arzu ettiği üniversiteleri seçmiş ve sisteme girmiş, gerekli başvuru ücretini yatırmış ve dekontu okula teslim etmiş olması beklenir.

Tüm aşamalarda destek isteyen öğrenciler randevu ile müdür yardımcısı Samira Benameur’e başvurabilir.

Öğrencinin not bilgileri okul tarafından girilecektir.

11 Ocak tarihine kadar ödemeyi tamamlayıp dosya açmayan öğrencilerin Fransa’daki üniversitelere başvurmayacağı kabul edilir.

Başvuru için öğrenciden istenilen belgeler:

1)Nüfus Müdürlüğünden alınacak doğum kayıt örneği (Formül A)
(öğrencilere belge örneği verilecektir).

2) İlk tercihiniz Campus France üyesi olmayan bir üniversite ise (örnekte Paris 1 Üniversitesinin üye olmadığını görebilirsiniz) üzerinde adınız soyadınız ve adresiniz yazılı olan A4 formatında bir büyük zarf ve 3 mektup zarfıyla, 1 normal pul ve 2 adet uluslararası kupon (Bu evrakları okuldan ücret karşılığı temin edebilirsiniz). Uluslararası kuponun fiyatı öğrenildikten sonra öğrencilere toplam ücret bildirilecektir.

3)Campusfrance başvuru ücreti 31 Aralık’a kadar ödenirse 380TL’dir.
1 Ocak’tan sonra ise ödenirse 400TL’dir.

Ödeme,
GARANTİ BANKASI
MÜŞTERİ : FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ TÜRKİYE
HESAP NO :107-6296217
IBAN NO :TR51 0006 2000 1070 0006 2962 17
ŞUBE : TUNALI HİLMİ ANKARA

Ödemenizi yaparken TR. ile başlayan Campus France numaranızı, adınızı soyadınızı ve İSTANBUL ibaresini kesinlikle belirtmeyi unutmayınız. Banka Dekontunuzun orijinalini Mme Samira Benameur’e teslim etmeniz gereklidir.