Konser İptali | Fidelio Beşlisi & Piyano

16 Şubat 2023 19:30

Çok sayıda can kaybına neden olan, Kahramanmaraş ve çevresinde meydana gelen deprem nedeniyle 16 Şubat 2023 tarihinde düzenlenmesi planlanan Fidelio Beşlisi & Piyano konserinin iptal edildiğini bildiririz.

Ülkemizin geçtiği bu zorlu süreçte, halkımızla dayanışma içinde olduğumuzu ve depremzedelerin acılarını paylaştığımızı bildiririz.

PROGRAM:
Joseph HAYDN: DIVERTIMENTO (nefesli beşlisi için)
Gioacchino ROSSINI: QUATUOR No 6 (flüt, klarnet, korno, fagot için)
W.A.MOZART: QUINTETTE en MIb (obua, klarnet, korno, fagot ve ve piyano için)

***ARA***

Jacques IBERT: 3 KISA ESER (nefesli beşlisi için)
Francis POULENC: SEXTUOR (piyano, flüt, obua, klarnet, korno, fagot için)

Elisabeth RIGOLLET, Piyano

Lyon’da piyano eğitimine çok erken başlayan E. RIGOLLET, 14 yaşında Paris Ulusal Konservatuvarı “Conservatoire National Supérieur de PARIS”ye girer ve dört yıl sonra piyano ve oda müziği alanındaki birincilik ödüllerini buradan alır. Uluslararası pek çok ödüle layık görülerek, 1979 yılında Radio France Orkestrasına solist piyanist olarak atanır. 2001 yılında ise Lyon Ulusal Müzik Konservatuvarı öğretim üyesi olarak, Lyon Ulusal Orkestrasına solist piyanist olarak görevlendirilir. Solo ve oda müziği için pekçok CD kaydeder.

Benoît LE TOUZÉ, Flüt

Versailles Konservatuarı öğrencisi Benoît LE TOUZÉ, kariyerine Cenevre Konservatuarında devam eder ve burada flüt alanında virtüözlük ödülü kazanır. 1977 yılında flüt ve solo pikolo sanatçısı göreviyle Lyon Ulusal Orkestrasına girer. 1978’den beri Lyon Üflemeli Çalgılar Beşlisi üyesi olarak pek çok turne gerçekleştirir. Bourgoin-Jallieu Konservatuarı ve ardından Villeurbanne’daki Ulusal Müzik Okulunda dersler verir. Pek çok etkinliğin yanı sıra, şu anda FIDÉLIO Üflemeli Çalgılar Beşlisi üyesidir.

Guy LAROCHE, Obua

Müzik eğitimine altı yaşında piyano ile başlayan Guy LAROCHE, çalışmalarını Lyon Bölgesi Ulusal Konservatuarının obua sınıfında devam etmektedir. 1973 yılında Paris Ulusal Konservatuvarı “Conservatoire National Supérieur de PARIS”ye girdikten sonra, 1975’te Pierre Pierlot’nun sınıfında obua ve oda müziği alanında birincilik ödülü alır. Çeşitli orkestra pozisyonlarında (Orchestre des Concerts Pasdeloup, Orchestre National des Pays de la Loire, Orchestre Philharmonique de Strasbourg) bulunduktan sonra, 1982’de Lyon Ulusal Orkestrasının obua solisti olur ve Lyon Ulusal Müzik Konservatuarında obua dersleri verir. Pek çok etkinliğin yanı sıra, şu anda FIDÉLIO Üflemeli Çalgılar Beşlisi üyesidir.

Robert BIANCIOTTO, Klarnet

Aslen Avignonlu olan Robert BIANCIOTTO, eğitimine 1973’te klarnet ve oda müziği dalında birincilik ödülü aldığı Versailles Konservatuarında başlar. Eğitimine Paris’teki müzik okulu “Ecole Normale de Musique de Paris”de devam eder ve 1975’te İtalya’da düzenlenen Uluslararası Orvieto Yarışması’nda yorum dalında birincilik ödülünü kazanır. Radio France Orkestrası “Orchestre Philharmonique de Radio-France”ın da aralarında bulunduğu çeşitli orkestralarda da çalar. 1976’da Lyon Ulusal Orkestrasına katılır ve 1984’te klarnet solisti olarak atanır. Aynı zamanda Lyon Ulusal Müzik ve Dans Konservatuarında klarnet dersleri vermektedir. Pek çok etkinliğin yanı sıra, şu anda FIDÉLIO Üflemeli Çalgılar Beşlisi üyesidir.

Michel MOLINARO, Korno

Saint-Etienne Konservatuvarından sonra, Michel MOLINARO, Georges Barboteu’nun sınıfında korno dalında; Christian Lardé’nin sınıfında ise oda müziği dalında birincilik ödüllerini aldığı Paris Ulusal Konservatuvarı “Conservatoire National Supérieur de Musique”te korno eğitimi alır. 1976’da Cenevre’deki uluslararası yarışmalar, 1978’de Vercelli’deki Giovanni-Battista Viotti Yarışması ve 1980’de Budapeşte Yarışması’nın galibidir. 1987 yılında G. Sinopoli yönetimindeki Dünya Filarmoni Orkestrası ile Japonya turnesine seçilir. 1981 yılına kadar Pasdeloup Konser Derneği solisti, 2012 yılına dek Lyon Ulusal Orkestrası korno solisti olan MOLINARO, Lyon Konservatuvarı “Conservatoire National Supérieur de Musique”te öğretim üyesidir. Pek çok etkinliğin yanı sıra, şu anda FIDÉLIO Üflemeli Çalgılar Beşlisi üyesidir.

Jean Philippe VIGNOLLE, Fagot

1972’de Vincennes Fakültesinde müzikoloji lisansını aldıktan sonra, Paris Ulusal Konservatuvarı “Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris”ye Maurice Allard sınıfına girer ve burada 1975’te fagotta; 1976’da ise oda müziği dalında birincilik ödülleri alır. 1974’teki Cenevre Uluslararası Yarışması’ndaki galibiyetten sonra, Pupitre14 adlı solist topluluğuna kabul edilir. 1980’de ikinci fagot olarak girdiği Nice Filarmoni ve Nice Opera Orkestrasından 2015’te ayrılır. O dönemde, Nice’teki üflemeli çalgılar dörtlüsü ile nefesli çalgılar üçlüsü üyesi olarak, pek çok konserde (opera, Kosma Vakfı, M.a.n.c.a Festivali) sahne alır. Eş zamanlı olarak, St Raphaël Konservatuvarında fagot ve oda müziği dersleri vermektedir. Pek çok etkinliğin yanı sıra, şu anda FIDÉLIO Üflemeli Çalgılar Beşlisi üyesidir.

Geçmiş ve güncel sezon konserlerimizi «Lycée Notre-Dame de Sion CULTURE» adlı Youtube kanalımız üzerinden dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.