Félix Libris, 20 Mart 2014’te NDS’de Georges Simenon’un « Le chien jaune » (Sarı Köpek) adlı romanıyla ilgili bir konferans / gösteri sundu

Tanınmış Fransız yüksek sesle okuma uzmanlarından biri olan Félix Libris, 20 Mart 2014’te NDS’de düzenlenen Frankofoni etkinlikleri çerçevesinde 10. sınıf öğrencilerine bir konferans / gösteri sundu.

Konuşmacı çok farklı dönemlerde yaşamış olan çok sayıdaki ünlü yazarın eserlerinde mevcut olan müzikselliği anlattıktan sonra, Georges Simenon’un « Le chien jaune » (Sarı Köpek) adlı romanı üzerinde durdu. Sesli okuma ve kitaptan alıntılar üzerine açıklamaları bir araya getirerek, roman yazarının kalemini anlattı.

Maigret dizisinde yer alan bu polisiye romanın bazı bölümlerini derste okumuş olan öğrencilerimiz, Félix Libris sayesinde yazarın bir roman yazmak için nasıl ve ne kadar süre çalıştığını da öğrenmiş oldular.