FOAD | Bilgisayar Destekli Yabancı Dil Eğitimi

Okulumuz yaz tatili döneminde hazırlık sınıfını tamamlayan ve dokuzuncu sınıfa doğrudan kaydolan öğrencilere, 10 yılı aşkın bir zamandır geliştirdiğimiz FOAD (Bilgisayar Destekli Yabancı Dil Eğitimi) programını önermektedir.

FOAD programında, Jules Verne’in kitabı 80 Günde Devri Alem, sanal ortamda öğrencilerimizin seviyesine göre düzenlenmiş versiyonda bulunmaktadır. Eğitim sırasında, kitap ile ilgili okuma-anlama, dinleme-anlama sorularının cevaplanmasının yanı sıra öğrencilerimizin yazdıkları kompozisyonlar da yardımcı bir öğretmen desteği ile kontrol edilecek ve öğrencilerimize hataları konusunda birebir yönlendirmeler yapılacaktır.

Bu program yaz tatilinde, bir bilgisayar ve internet bağlantısı olan her yerde uygulanabilir. Çalışma karşılıklı iletişime dayalı olduğundan, öğrenci sorularını sorabilecek ve ilgili öğretmenden sorularının yanıtlarını alabilecektir. Öğrencinin haftada yaklaşık 6 saatini bu çalışmaya ayırması öngörülmektedir.

Çalışma programı 31 Temmuz’da başlayacak ve 3 hafta sürecektir.

­Projenin yürütülmesi şu şekilde yapılacaktır :

• Bu proje süresince öğrenci okul mailini kullanacak, öğrenciye ulaşmakta güçlük çekilirse bilgilendirme, velinin belirtmiş olduğu mail adresine yapılacaktır.
  • Programın içeriği yıl içi konularının ayrıntılı biçimde işlenmesine dayanacaktır. Program internet ortamında yardımcı bir öğretmen tarafından izlenecektir:
  • Yapılan başvurular proje sorumluları tarafından değerlendirildikten sonra, projeye katılması kabul edilen öğrenciler belirlenecektir.
  • Projeyi sonuna kadar izleyip bitiren öğrencilere sertifika verilecektir.
  • Bilgisayar Destekli Yabancı Dil Eğitimi ( FOAD ) sayfasına giriş okul sitesindeki Moodle portalından yapılmaktadır.
  • Kontenjan 70 kişi ile sınırlıdır.

Bu program zorunlu değildir. 9. sınıfın ilk günleri her zaman hazırlık Fransızca programının tekrarı ile geçer; ancak yaz döneminde yaptıkları çalışmalar (Fransızca kitap okuma, Fransızca film izleme, Fransızca konuşma ve yazma...vs.) sayesinde öğrendiklerini unutmayan öğrenciler, 9. sınıfa çok daha başarılı bir başlangıç yapar.

Projeden sorumlu öğretmenimiz Hülya Taşkın’dır (hulya.taskin@nds.k12.tr).

İlginiz için teşekkür ederiz.