Euthymia Ensemble

3 Aralık 2015 19:30

Can Okan, piyano
Eylül Umay Taş, keman
Hakan Güven, keman,
Emre Akman, viyola
Poyraz Baltacıgil, viyolonsel

Program:

  • Brahms: Piyanolu Dörtlü No. 1 Sol minör Op. 25

Allegro
Intermezzo
Andante con moto
Rondo alla zingareze

*** Ara ***

  • Franck: Piyanolu Beşli, Fa minör

Molto moderato quasi lento
Lento con molto sentimento
Allegro non troppo ma con fuoco

CAN OKAN :

25 Mart 1986 tarihinde İstanbul’da doğdu. Beylerbeyi Lütfi Erçin İlkokulundaki öğrenciliği döneminde, 1994 yılında Meliha Doğuduyal ile piyano eğitimine başladı. 1997’de MSGSÜ Devlet Konservatuvarına girdi ve Prof. Metin Ülkü’nün öğrencisi oldu.

Eğitimi süresince, çağdaş Türk bestecilerinden Özkan Manav, Mehmet Nemutlu ve daha birçok genç bestecinin piyano için yazdığı eserlerin ilk yorumlamalarını gerçekleştiren Can Okan, orkestra eşliğindeki ilk konserini, Prof. Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasıyla 2005 yılında verdi. Bu yıldan itibaren MSGSÜ Devlet Konservatuvarında almakta olduğu piyano eğitimiyle beraber, Prof. Gürer Aykal’dan orkestra şefliği eğitimi de almaya başlamıştır.

Can Okan, 12 ve 13 Aralık 2007 tarihlerinde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasını yöneterek, orkestra şefi olarak ilk konserini vermiştir. İdil Biret, Dmitri Alexeev, Emanuel Ax, Arnulf von Arnim, Claudius Tanski gibi ünlü piyanistlerin düzenlediği ustalık sınıflarında aktif katılımcı olarak yer almıştır.

Prof. Metin Ülkü ile Piyano Ana Sanat Dalındaki yüksek lisans çalışmalarını ve Prof. Gürer Aykal ile orkestra şefliği bölümündeki lisans öğrenimini 2008 yılında tamamlayan Can Okan, 2009-2011 yılları arasında Stockholm Royal College of Music’de Orkestra Şefliği Anasanat Dalında gördüğü yüksek lisans öğrenimi süresince Daniel Harding, Jan Risberg, B. Tommy Andersson gibi orkestra şefleri ile çalışmış ; İsveç’te birçok orkestra ile konser vermiştir.

EYLÜL UMAY TAŞ:

Eylül Umay TAŞ, 1994 yılında Adana’da doğdu. Dokuz yaşında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarının açmış olduğu yetenek sınavını kazanarak keman eğitimine Prof. Ferhang HÜSEYİNOV ile başladı.

2009 yılında Uluslararası Ayvalık Müzik Akademisine katılarak Prof. Lukas DAVİD, Pierre AMOYAL ve Çiğdem İYİCİL ile çalıştı. Aynı yıl şef Cem MANSUR yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nın sınavını kazanarak orkestra bünyesinde İstanbul, Didim ve İzmir’de konserler verdi.

2010 yılında Daniya KAYNOVA ile keman eğitimine, oda müziği çalışmalarına ise Viaceslav KAYNOV ile devam ederek Türkiye’nin birçok şehrinde solo ve oda müziği konserleri verdi. Aynı sene Kapadokya’da düzenlenen “Klasik Keyifler Müzik Akademisi ”ne katılarak Ellen JEWET ve Özcan ULUCAN ile çalıştı. 2011 yılında Rusya-Kazan’da düzenlenen “Büyük Bolgar Müzik Festivali”nin davetine keman sınıfı ile katılarak solo ve oda müziği konserleri verdi. Yine 2011 yılının Haziran ayında düzenlenen ‘5.Sforzando Müzik Yarışması’nda kendi kategorisinde 1’inci oldu. Eylül ayında ise Urla’da düzenlenen Urla Müzik Akadamisi’ne katılarak Stefan Picard ile çalışma fırsatı buldu. 2012 yılında Sırbistan Müzik Pedagogları Derneği tarafından düzenlenen uluslararası “Internet Music Competition”da kategorisinde 2’nci oldu. Yine 2012 yılında Paris’te düzenlenen “We Play Together” Uluslararası Müzik Yarışması’nda oda müziği kategorisinde grup arkadaşlarıyla birlikte “Grand Prix” ödülüne layık görüldüler. Ukrayna’da düzenlenen 10th International Independent Music Competition “Individualis” adlı yarışmada kategorisinde 3’üncü oldu. Aynı sene eğitim gördüğü Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarının lise devresini birincilikle bitirdi. 2013 yılında Dubrovnik’te düzenlenen CAKA Uluslararası Kış Okulu’na katılarak Cihat Aşkın, Ani Schnarch, Sevil Ulucan, Hakan Şensoy ve Şenol Aydın ile masterclasslara katıldı ve burada konserler verdi. 2014 yılında Ayvalık Uluslararası Müzik Festivali’ne katılarak Andrey Bielow ile çalıştı. Aynı sene şef Cem Mansur yönetimindeki Türk -Yunan Gençlik Orkestrası bünyesinde İstanbul ve Atina’da konserler verdi.

2013 yazında Prof. Pelin Halkacı Akın ile çalışmaya başladı. ve hâlen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Lisans 3.sınıf öğrencisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

HAKANVEN:

Profesyonel anlamda müzik eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Prof. R. Nuri İyicil ile başladı. Prof. İyicil’in vefatından sonra çalışmalarına Doç. Elif Tarakçı ile devam etti. Katıldığı XII. Canetti Festivali’nde Mincho Minchev ile çalıştı. Pierre Amoyal, Lukas David, Wilfred Strehle gibi birçok isimin masterclass ve workshoplarına katıldı. Opus Erasmus kapsamında Paris’te düzenlenen organizasyonda, oda müziği ve orkestra dallarında önemli isimlerle çalıştı. Berlin’de gerçekleşen Türk ve Alman müzisyenlerden oluşan Young Euro Classic Orkestrası’nın verdiği konserlerde yer aldı. Solist olarak birçok konser verdi. Henüz on beş yaşındayken J.S.Bach’ın birinci sonatının tamamını tek konserde icra etti. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası’nın eşlik ettiği Sibelius ve Tchaikovsky keman konçertolarını solist olarak seslendirdi. Verdiği diğer önemli konserlerden biri de İş Sanat Merkezi’nde seslendirdiği N. Paganini’nin 24. Kaprisi’dir. Mersin’de düzenlenen Gülden Turalı Keman Yarışması’nda ve Bulgaristan’daki MAGIC Keman Yarışmalarında mansiyon ödülleri aldı. Edirne’de düzenlenen Ulusal Oda Müziği Yarışması’nda ikincilik ödülü kazandı. Çalışmalarına yüksek lisansta devam etmekte olan Hakan Güven, Türk Eğitim Vakfının özel üstün başarı bursiyerlerindendir.

EMRE AKMAN:

1992 yılında Eskişehir’de doğdu. Viyola eğitimine 2003 yılında Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Görkem Çalgan ve Ali Ekber Mutlu’nun öğrencisi olarak başladı. 2005 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarına geçiş yaptı.

2007 yılında düzenlenen Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisine katılarak Ulrich Eichenauer ile çalıştı. 2012 yılında yine aynı masterclassa katılarak Ruşen Güneş ile çalıştı. 2011 yılında, üyesi olduğu Tempesta Quartet ile birlikte Almanya’ nın Hamburg şehrinde düzenlenen ’’5. International Mendelssohn Summer School Festival’’ kapsamında, Arnold Steinhardt, Ralf Gothoni, Matthias Lingenfelder ve Niklas Schmidt ile çalıştı ve yine festival kapsamında konserler gerçekleştirdi. Yine 2012 yılında, Berlin Filarmoni’nin solo viyola sanatçısı Wilfried Strehle ile çalışma fırsatı buldu. 2013 yılında Kapadokya Klasik Keyifler Festival’inde ise Ruşen Güneş ve Çetin Aydar ile oda müziği çalıştı. Ayrıca İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası baş kemancısı Yusuf Güler Aksöz, Atilla Aldemir, ve Audubon Quartet ‘in masterclasslarında yer aldı. Borusan Filarmoni Orkestrası, CRR Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Filarmoni Orkestrası, İstanbul Sinfonietta, İstanbul Oda Orkestrası, Akbank Oda Orkestrası, Orkestra’Sion gibi orkestraların projelerinde yer aldı. Bu orkestralarda Gürer Aykal, Antonio Pirolli, Lukasz Borowicz, Rengim Gökmen, Cem Mansur, Naci Özgüç, İbrahim Yazıcı, Erdem Çöloğlu, Hakan Şensoy gibi şeflerle çalışmıştır.

Yurt içi ve yurt dışında oda müziği ve orkestra üyesi olarak çok sayıda proje ve konserde yer aldı. 2006 yılında Peter Kuhn yönetimindeki Rias Gençlik Orkestrası kapsamında Almanya’nın Weikersheim kasabasında düzenlenen projede yer aldı. Aynı sene Ruşen Güneş’in kurmuş olduğu ’’Sempre Viola’’ grubunda yer aldı. 2010-2013 yılları arasında şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası ve Oda Orkestrası’na grup şefi olarak katıldı. Türkiye, Hollanda, İtalya, Almanya ve Belçika’yı kapsayan Avrupa turnelerine katıldı. Bu turneler kapsamında ’Beethoven Fest Bonn’ , ’Young Euro Classic’ ve ’Bruckner Fest Linz’ festivallerinde konserler verdi. 2010 yılında Arjan Tien yönetimindeki Hollanda Öğrenci Orkestrası’nda yer aldı. 2011 yılında üyesi olduğu Tempesta Quartet ile TRT Radyo 3’te canlı konser gerçekleştirdi. 2014 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası eşliğinde Bartok viyola konçertosunu seslendirdi. Yine aynı sene AIMA Festival Orkestrası eşliğinde Telemann viyola konçertosunu seslendirdi.

2014 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Didem Güner’in sınıfından mezun oldu. Hâlen aynı okulda yüksek lisans çalışmalarına devam etmektedir.

POYRAZ BALTACIGİL:

Poyraz Baltacıgil, 1994 yılında İstanbul’da doğdu. Müziğe kemanla başladı, 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında yarı zamanlı olarak Hakkı Öztürk ile viyolonsel çalışmaya başladı. 2005 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Dilbağ Tokay ile tam zamanlı olarak çalışmaya başladı ve 2015 yılının Mayıs ayında mezun oldu. 2011 yılında Bulgaristan’daki “International Competition Young Virtuosos” yarışmasında üçüncülük, 2014 yılında ise Natalia Gutman’ın jüri başkanı olduğu “Benyamin Sönmez Ulusal Çello Yarışması”nda birincilik ödülünü kazanmıştır. Orkestra ile ilk solo konserini on üç yaşında İstanbul Filarmonia Orkestrası ile Hakan Şensoy şefliğinde veren Baltacıgil, sonrasında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın “Genç Yetenekler Konseri”nde Haydn’ın Do Majör Viyolonsel Konçertosu’nu Naci Özgüç şefliğinde seslendirmiş, Rengim Gökmen yönetimindeki Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası ile Tchaikovsky’nin Rokoko Çeşitlemeleri’ni, şef Koji Kawamoto yönetiminde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile Edward Elgar’ın Viyolonsel Konçertosu’nu, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile Bahar Konserleri’nde Max Bruch’un Kol Nidrei eserini Naci Özgüç yönetiminde, Eskişehir Belediye Senfoni Orkestrası ile Robert Schumann’ın Viyolonsel Konçertosu’nu yine Naci Özgüç yönetiminde seslendirmiştir. Yo-Yo Ma, Alexander Rudin, Natalia Gutman, Steven Isserlis, Jean Guihen Queyras, Martin Ostertag, Wen-Sinn Yang, Johannes Moser, Maria Kliegel, Wolfgang Boettcher, Tomasz Strahl, Christoph Henkel, Reşit Erzin, Gustav Rivinius ve Knut Weber gibi çellistlerle çalışma fırsatı bulmuştur. «41. İstanbul Müzik Festivali»nde, Çellistanbul topluluğunun içinde yer almış ve Aya İrini’de gerçekleşen konserde çellist Xavier Philips ile çalma fırsatı bulmuş, pek çok oda müziği konserinde yer almış, İş Sanat’ın 2015 yılı «Parlayan Yıldızlar» konser serisinde yer almış, ayrıca Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası gibi orkestraların içinde de konuk olarak yer almıştır.