Bendis Topluluğu

10 Mart 2016 19:30

<clear1>

Nihan Atalay, Barok flüt

Ciprian Campean, Barok çello

Paolo Corsi, Klavsen

.

.

<clear1>

Program :

Bach Maratonu I

  • Carl Philippe Emanuel Bach : Flüt için Hamburger Sonat Wq 133 Sol Majör
    Allegretto - Rondo Presto
  • Johann Sebastian Bach :Org için Trio Sonat re m BWV 527
    Andante - Adagio a dolce - Vivace

*** Ara ***

  • Johann Sebastian Bach :Süit No 1 Çello Solo Senza Bass Sol Majör BWV 1007
    Prelude - Allemande-Courante - Sarabande-Menuet 1 - Menuet 2-Gigue
  • Johann Sebastian Bach :Flüt ve klavsen için Sonat mi minör BWV 1034
    Adagio ma non tanto - Andante-Allegro

Nihan Atalay, Traverso

Nihan Atalay, müzik eğitimine 1992’de, Mimar Sinan Üniversitesinde Mükerrem Berk’in sınıfında yan flüt dersleriyle başladı.

Lise diplomasını aldıktan sonra Fransız hükümetinden sanat bursu kazanarak Lyon Devlet Konservatuvarına kaydoldu ve 2003’te José-Daniel Castellon’un sınıfından Müzik Eğitimi Diploması’nı aldı.

İsviçre’den de burs kazanan sanatçı, Lausanne Yüksek Müzik Konservatuvarına kabul edildi. 2005 yılında konser solisti ve pedagog diplomalarını birlikte aldı.
Yan flüt yüksek lisansını, Cenevre Yüksek Müzik Konservatuvarının Barok Müzik bölümü’nde tamamlarken, aynı zamanda Serge Saïtta’nın sınıfından çok iyi derece ile Post-Grade sertifikasını elde etti.

Nihan Atalay, Fondation Jean Tanner, Fondation Nicati de Luze, Cenevre Üniversite Mezunu Kadınlar Derneği ve kendisine aynı zamanda bir klasik flüt de hediye eden Cenevre Konservatuvarı Dostları ve Mezunları Derneğinden birçok ödül almıştır.
Bir yandan Cenevre Oda Orkestrası, diğer yandan Cenevre bölgesinin çeşitli barok müzik topluluklarıyla sahneye çıkmıştır.

Avrupa’da çok sayıda genç orkestralarına davet edilen sanatçı, 2005’te Luzern Festivali’nde Pierre Boulez yönetiminde çalmıştır.

Türkiye’de eski müzik aletlerini çalan ilk flütçü olan Nihan Atalay, burada verdiği konserlerin yanı sıra, master sınıfları da yönetmektedir.

Sanatçı, Eylül 2011’den bu yana, Basel’daki Schola Cantorum’da ünlü flütçü Marc Hantaï ile birlikte yan flüt çalışma şansını yakalamıştır.

Nihan Atalay bu yıldan itibaren Mimar Sinan ve Miam’da eğitim veriyor.

Ciprian Câmpean, Çello

1971 doğumlu olan Ciprian Câmpean, çello eğitimini Profesör Vasile Jucan ile Cluj (Romanya)’da bulunan Gheorghe Dima Müzik Akademisinde aldı.

Çeşitli viyolonsel ve oda müziği usta sınıflarına katılan sanatçı, Barok müziği tutkunu olması dolayısıyla, La Follia ve Transylvania Baroque Ensemble gruplarına üye oldu ve belirli markalarla birlikte, radyo ve televizyon için çeşitli kayıtlar yaptı.

Bir barok viyolonsel sanatçısı olarak, pek çok festivalde yer aldı; ’’Académie de Sable’’’da Mira Glodeanu, Bruno Cocset, James Munro, Frederick Haas’ın usta sınıflarına katıldı. 2012’de Cenevre Müzik Yüksek Okulunun Eski Müzik Merkezi’ne girerek, Bruno Cocset’in sınıfında uzmanlaşmış müzik mastırı yaptı ve 2014’te mezun oldu.

Ciprian Câmpean özellikle, Transilvanya barok repertuvarı topluluk müziğiyle ilgilenmektedir.

Paolo Corsi, Klavsen

1980’de doğan Paolo Corsi on üç yaşından itibaren klavsen ve eski müzik tutkunu olmuştur. Cenevre Müzik Yüksek Okulunda (Alfonso Fedi sınıfından) ’Çok İyi’ derecesi ile mezun olan sanatçı, ayrıca klavsende Christophe Rousset ’nin, fortepianoda ise, Pierre Goy’un öğrencisi olmuş, ardından Luigi Ferdinando Tagliavini, Liuwe Tamminga ve Bob van Asperen’in usta sınıflarına katılmıştır.

Klavsen sanatçısı olarak, 2004’te Ch. Rousset ’nin yönetiminde, 2008’de S. Saitta yönetiminde, Ambronay Avrupa Barok Akademisine katılmıştır.
Bu vesileyle Versailles Kraliyet Operası, Paris’teki Cité de la Musique Oditoryumu, Vichy Operası, San Sebastian’daki Kursaal Salonu... gibi ünlü konser salonlarında çalmış, radyo (Radio France Classique ) ve televizyon (Arte ve Mezzo) için kayıtlar yapmıştır.

W. Dongois, M. Bourgue, P. Amoyal, E. Cecchi Fedi, G. Balestracci, B. Cocset, V. Ghielmi, L. Pianca, M. Kiener… gibi, uluslararası üne sahip solistlerle ve Modo Antiquo, Camerata de Lausanne, L’Amoroso, Ensemble Baroque du Leman, Ensemble Fratres, Quatuor Terpsycordes... gibi saygın topluluklarla sahneye çıkmıştır.

2009’da ’’Le Harmoniche Sfere’’ topluluğunu kurmuştur. Klavsen, org ve fortepiano solisti veya ’’continuo’’ olarak düzenli olarak sahne almaktadır. Cenevre Müzik Yüksek Okulunda eşlikçi ve barok müzik koçu olarak, Cenevre ’deki Sainte-Trinité Kilisesinde de kadrolu org sanatçısı olarak çalışmaktadır.

Paolo Corsi hâlihazırda, 18. yy. başlarından 1830’lara uzanan döneme ait tarihî bir klavyeli müzik enstrümanları koleksiyonu oluşturmakla meşguldür. Eski dönem klavyelerini düzenli olarak kullanıyor olması yorumcu yaklaşımın temel bir yönünü temsil eder.