Eğitimsel İlişkilerde Sevgi Geçişimi

11 Nisan 2015 , 09:00 → 17:00

| Sinema , konferans , Fransızca , Rezervasyon ile

Belçika İstanbul Başkonsolosluğunun işbirliğiyle;

Fransız liselerinin ve üniversitelerin Fransızca konuşan öğretmenlerinin katılımına öncelik verilecektir.
Film, Fransızca dilinde olup, İngilizce alt yazılıdır

9 Nisan tarihinden önce rezervasyon yaptırmak zorunludur. NDS Fransız Lisesi - Tel: 0212 219 16 97

Eğitimsel İlişkilerde Sevgi Geçişimi

KONFERANS PROGRAMI

1955’te Belçika’daki bir yatılı okulda, on yedi yaşındaki Laurent Matagne, “Buhar” takma adlı Fransızca öğretmeninin kimliğinde, 2. Dünya Savaşı’ndaki bir hava saldırısı sırasında yok olan babasını bulduğuna inanır. Buhar, tuhaf, gizemli, rahatsız edici ve parlak biridir ve kendi edebiyat tutkusunu Laurent’a da aşılamakta gecikmez. O kadar ki, Laurent’da yazar olma merakı uyanır. Matagne ile dostu Boulette bir araştırma yapmaya karar verirler.

Monique de Villers Grand-Champs, psikanalist :
Monique de Villers Grand-Champs, Freud Davası Okulu ve Dünya Psikanaliz Birliği üyesi bir psikanalist olup, Brüksel Klinik Bölümü’nde öğretmen ve Louvain-La-Neuve Psikanaliz Çalışmaları Semineri sorumlusudur. Psikanaliz dergilerinde sayısız makaleleri yayınlanmıştır. Bunlar arasında: ’’Variété des figures de la honte (Utanç Yüzlerinin Çeşitleri), Passage à l’acte meurtrier (Cinayet Eylemine Geçiş), Un corps immortel (Ölümsüz bir Beden) sayılabilir.

Guy de Villers Grand-Champs, philosophe et psychanalyste :

Guy de Villers Grand-Champs felsefeden doktora sahibidir ve psikanalisttir. Belçika’nın Louvain Katolik Üniversitesi Psikoloji ve Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde onursal profesördür. Bernadette Courtois (Paris), Pierre Dominicé (Cenevre) ve Gaston Pineau (Tours) ile birlikte ’’Uluslararası Oluşum Hâlindeki Hayatların Öyküsü Derneği’’’ni (ASIHVIF) kurmuştur. Yetişkinlerin eğitimcisi olarak, öğretmenlere meslekî uygulamaların analizinde eşlik etmekte ve Valonya ile Brüksel’de PMS (psiko-mediko-sosyal) merkezleriyle birlikte, Tıp Pedagoji Enstitüleri ve rehberlik merkezlerinin gözetiminden sorumludur. Birçok kitabı ve çok sayıda makalesi yayınlamıştır. Bunlar arasında: Pour une éthique du désir en formation (...), L’incidence de la psychanalyse sur les pratiques d’enseignement et de recherche (Öğretim ve araştırma uygulamalarında psikanalizin etkisi) sayılabilir.

Marie Liévain-Vantieghem, psikolog :

Marie Liévain-Vantieghem Klinik Psikolojisi mezunudur. Brüksel Marie Haps Özgür Enstitüsü ve Belçika’daki Tıp Pedagoji Enstitüsünde çalışmıştır. Fransa’daki Rouen Üniversitesinde Eğitim Bilimleri doçenti ve araştırmacısı olup, psikanalitik yönelime klinik bir yaklaşım uyarınca eğitim ve formasyon alanında çalışmalar yapmaktadır. Özellikle, pedagoji ilişkisinde transfer olgusu sorunuyla ilgilenmektedir. Ayrıca çeşitli enstitülerde hemşire ve eğitimcilere başlangıç formasyonu çerçevesinde eğitim vermiştir.