Duo Aura

16 Mart 2017 19:30

PROGRAM:

  • Igor Stravinsky : İtalyan Süit
    1-Introduzione
    2- Serenata
    3- Aria
    4- Tarantella
    5- Minuetto - Finale
  • Robert Schumann : Popüler Tarzda Beş Parça Op. 102
    1- "Vanitas Vanitatum (Mizahi)
    2- Langsam (Ağır)
    3- Nicht schnell, mit viel Ton su spielen (Hızı düşük, çok yumuşak ve ötümlü çalış)
    4- Nicht zu rasch (Çok hızlı değil)
    5- Stark und markirt (kuvvetli ve vurgulu)

*** ARA ****

  • Robert Schumann : Adagio ve Allegro Op.70
  • Dmitri Chostakovitch : viyolonsel ve piyano için sonat 
    1- Allegro non troppo
    2- Allegro
    3- Largo
    4- Allegro

Nil Kocamangil, viyolonsel :

1989 yılında Istanbul’da doğan, jenerasyonunun önde gelen viyolonsel sanatçılarından Nil Kocamangil, solist ve oda müzisyeni kimliği; kuvvetli, yoğun ve usta yorumu ile şimdiye dek hem dinleyicilerin ve hem de yerli-yabancı basının beğenisini kazandı. Sanatçı, dokuz yaşında başladığı viyolonsel eğitimini sırasıyla Dilbağ Tokay (MSGSUDK); Claus Kanngiesser (Hfmt Köln); Marc Coppey (CNSM de Paris) ve Gautier Capuçon’un (FLV Paris) viyolonsel sınıflarında tamamladı. Ayrıca Itamar Golan (CNSM de Paris) ve Miguel Da Silva’nın (CRR de Paris) sınıflarında oda müziği master eğitimlerini tamamladı.

Orkestra ile ilk konserini on beş yaşında veren sanatçı daha sonra viyolonsel repertuvarının başlıca eserlerini yurt içi ve yurt dışı olmak üzere; Mannheim Filarmoni, Sinfonietta Köln, Olten Filarmoni, Oberbergisches Kreises Symphonie Orchester, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Anadolu Senfoni Orketrası, Filarmonia Istanbul, Başkent Akademik Oda Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası gibi orkestralar eşliğinde seslendirdi. Ayrıca Kasım 2015’te çıkmış olan “Träumerein” adlı CD için Mannheim Filarmoni orkestrası ve şef Boian Videnoff eşliğinde C. Saint-Saens’ın “Kuğu” adlı eserini solist olarak kaydetti.

Hırvatistan’daki “Antonio Janigro Uluslararası Viyolonsel Yarışması”nda 3.lük ve Jüri Özel Ödülü, Bulgaristan’daki “Uluslararası Alman ve Avusturya Müziği Yarışması“nda 1.lik ve Alman Dostluk Özel Ödülü, İtalya’daki “Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması”nda 1.lik ve Jüri Özel Ödülü, “Canetti Uluslararası Müzik Festivali”nde 1.lik Ödülü, Mersin’deki “Ulusal Viyolonsel Yarışması”nda 2.lik Ödülü, Edirne’deki “Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması”nda 2.lik Ödülü, Avusturya’daki “Liezen Uluslararası Viyolonsel Yarışması”nda 3.lük Ödülü ve Ankara’daki “Nusret Kayar Viyolonsel Yarışması”nda 3.lük ödülleri kazandı. Ayrıca Fransa’daki “Maurice Ravel Uluslararası Müzik Akademisi"ne katıldığı iki ayrı senede Prix du Musée Bonnat Ödülü ve Saint Jean de Luz Rotary/Lions Kulübü Ödüllerine layık görüldü. 2015 yılında The Holland International Music Sessions tarafından “New Masters on Tour” konser serisi için seçilen sanatçı, Hollanda’da “Amsterdam Concertgebouw” salonunu da kapsayan bir resital turnesi verdi.

Amsterdam Concertgebouw, l’Auditorium de Fondation Louis Vuitton Paris, Tonhalle Düsseldorf, Gewandhaus Leipzig, Rosengarten Mannheim, Theater Odeon Zwolle,Theatre de Vest Alkmaar, Theatre du Chatelet Paris gibi dünyaca ünlü salonlarda verdiği konserlerin dışında; “Istanbul Müzik Festivali”, “Verbier Festivali”, “Euregio Musik Festival”, “Gümüşlük Klasik Müzik Festivali”, “Amsterdam Oda Müziği Festivali”, “Sommer-Schlosser-Virtuosen”, “D-Marin Turgutreis Uluslararası Müzik Festivali”, “Ayvalık Müzik Festivali”, “Klasik Keyifler” gibi seçkin festivallere davet edilen Nil Kocamangil, Avrupa ve Amerika’da birçok konser verdi. Ayrıca Isabelle van Keulen, Nina Tichman, Lavard Skou Larsen, Ellen Jewett, Atilla Aldemir, Ariadne Daskalakis gibi birçok önemli sanatçıyla beraber sahne aldı. Sanatçı başlıca akademiler ve çeşitli workshoplarda Gary Hoffman, Frans Helmerson, Yo-Yo Ma, Laurence Lesser, Lluis Claret, Maria Kliegel, Steven Isserlis, Philippe Muller, Peter Bruns, Jens Peter Maintz gibi tanınmış viyolonselistler ile çalışma fırsatını yakaladı. Ayrıca büyük bir oda müziği tutkunu olarak Gabor Takacs Nagy, Paul Katz, Klaus Hellwig, James Buswell, Carol Ou, Vladimir Mendelssohn, Ebene Kuartet üyeleri gibi birçok sanatçı ile çalıştı.

Eğitim hayatı boyunca Tekfen Vakfı, Türk Eğitim Vakfı, Dr. F. Nejat Eczacıbaşı Vakfı, Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD), Borusan Kocabıyık Vakfı, Sinfonima Vakfı/Mannheim (enstrüman), Yehudi Menuhin Live Music Now, Association des Jeunes Talents ve özel sponsorlar tarafından desteklenmiştir. Hâlen Almanya’daki Werner Richard - Dr. Carl Dörken Vakfı ve Villa Musica Vakıflarının bünyesinde konserler vermektedir.

Şu anda çalışmalarına Düsseldorf Senfoni Orkestrası’nda akademist olarak, Prof. Nikolaus Trieb’in (Düsseldorf Senfoni Orkestrası Solo Viyolonsel Sanatçısı) mentörlüğünde devam etmekte olan sanatçının bu sezonki programı; Almanya, Türkiye, Hollanda ve Norveç’te (ilk kez) resital, oda müziği ve orkestra eşliğinde vereceği konserleri kapsamaktadır.

Sanatçı özel bir destek ile 1830 yapımı Italyan bir viyolonsel kullanmaktadır.

Agapi Triantafyllidi, piyano :

Agapi Triantafyllidi 1988’de Preveze’de doğdu. Müzik ve sanat ortamında yetişen sanatçının izleyici karşısına ilk çıkışı Atina’da, daha sadece dokuz yaşındayken birincilik ödülünü alarak basında eleştirmenlerin övgülerini topladığı bir Yunan yarışması oldu.

Agapi Triantafyllidi Protoporia Konservatuvarında Alla Chalapsi ile okudu ve Vladimir Krainev ile Vladimir Spivakov burslarını kazandı. Büyük piyanist ve büyük usta Vladimir Krainev, Triantafyllidi’nin yeteneğini överek, nadir yorumsal becerilere sahip olduğunu yazdı. Sanatçı Yunan Kültür Bakanlığının Ulusal Piyano Diploması’nı en üst dereceyle aldı ve IKY’den bir devlet bursu kazandı. Bu da onun Köln’deki Hochschule fur Musik und Tanz’a girmesini ve eğitimine orada Prof. Pavel Gililov ile devam etmesini sağladı.
Agapi Triantafyllidi, Rodos Klasik Müzik Festivali Uluslararası Yarışması’nda Birincilik Ödülü ve Midilli Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nde Büyük Ödül dâhil olmak üzere, büyük yarışmalarda çok sayıda ödül kazandı. Sanatçı, Mariano Chiacchiarini, Rastislav Stur, Daniel Kirchmann, Charis Iliadis ve Nikos Christodoulou gibi saygın şefler yönetimindeki çok sayıda büyük orkestra ile işbirliği yaptı. Lucerne ve Amsterdam Festivallerine, Beethovenfest’e, Uluslararası Mendelssohn Akademisine, Eppan Piyano Akademisine ve Montepulciano Akademisine katıldı. Agapi Triantafyllidi, Renato Ripo (viyolonsel), Koryun Asatrvan (saksafon), Nil Kocamangil (viyolonsel), Vasilios Manis (bariton), Fedor Roudin (keman) ve Timothy Braun (keman) ile çalıştı. WDR ve Yunan radyo-televizyonu için kayıtlar gerçekleştirdi. Kendisi EROS Ensemble ve DUO Aura’nın kurucusudur. Agapi Triantafyllidi, Onassis Vakfının verdiği burs ile hâlen Prof. Jacob Leuschner yönetiminde master dersleri almaktadır.