Didier Roten’in «Pierre Loti, Bir Dünya Adamı» adlı Belgeselinin Sunumu

«Pierre Loti, Bir Dünya Adamı» adlı filmin yapımcısı Didier Roten, belgeselini «Pierre Loti fotoğrafçı» sergisinin, Fransa’da Loti uzmanı olan Alain Quella - Villéger rehberliğindeki gezisi sonunda oditoryumda sundu.

Öğretmenler ve okul personeli, iki doçentin eşlik ettiği Galatasaray Üniversitesinden öğrenciler, İstanbul Üniversitesi öğrencileriyle bazı profesörler ve Loti tutkunu birkaç kişi projeksiyonu ilgiyle izlediler.

Projeksiyonun ardından izleyicilerin soruları yanıtlandı, ardından Didier Roten ’’Mutsuz Kadınlar’’ adlı eser üzerine hazırlamakta olduğu belgeselinin okul galerisinde ve kent sokaklarında yaptığı ilk çekim anlarını anlattı.

Didier Roten, 2014 ilkbaharında İstanbul’a tekrar gelerek çekimlerine devam etmeyi düşündüğünü dile getirdi. Bizler de bittiği zaman, bu filmi sunma keyif ve onurunu yaşamayı umuyoruz.

Alain Quella-Villéger de projeksiyon sunumuna ve hemen ardından gerçekleşen tartışmaya katılanlar arasındaydı.