Dalga

18:30 - Aşçılık Külübünü hazırladığı kokteyl

19:00 - Tiyatro

Okulumuz 1,2,3. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu Türkçe Tiyatro Kulübü,

Ron JONES’un yaşadığı bir deneyden hareket ederek

Alman Reinhold TRITT tarafından yazılmış

DALGA

oyununu sunar.

“DÜNYA, KÖTÜLÜK YAPANLAR DEĞİL,SEYİRCİ KALIP HİÇBİR ŞEY YAPMAYANLAR YÜZÜNDEN TEHLİKELİDİR”

Gordon College’da tarih öğretmeni olan Ben Ross, II. Dünya Savaşı ve soykırımı anlattığı dersinde, öğrencilerin neden Alman halkının çoğunluğunun soykırıma karşı çıkmadığı sorusuna verecek yanıt bulamayınca, tüm sınıfın katılacağı bir itaat deneyi yaparak bu soruyu etkili bir biçimde yanıtlamak ister.

Başlangıçta bir “disiplin oyunu” olarak başlayan deney, dersler ilerledikçe kendi selamı,amblemi,kuralları ve sloganları olan “DALGA” adlı bir harekete dönüşür. “DALGA” hareketi tarih dersiyle de sınırlı kalmaz ve giderek üye sayısı artar. Artık Mr. Ross da bu hareketi denetleyememektedir. Ders içinde bir oyun olarak başlayan “DALGA” bütün okulu içine alan bir çılgınlığa dönüşür.

DALGA”,kitle ruhuna teslimiyetin felaketini ve kitle ruhunun nasıl önü alınmaz bir zorbalığa dönüşebileceğini gösteriyor.

Sahneleyen:

Hanife TAŞDELEN