Claude Bernard Lyon 1 Üniversitesi ile Rennes’deki I.N.S.A. Enstitüsü’nün NDS’deki Tanıtımı

13 Aralık 2018 tarihinde, NDS’deki L4 sınıfı öğrencileri, Claude Bernard Lyon 1 Üniversitesi Tıp Fakültesi PACES (sağlık bilimlerinde ortak ilk yıl) koordinatörü Ouissam Garbaz ile bir araya geldi. Özellikle konuşmacı hem tıp eğitiminde daha başarılı olmak için nelere dikkat etmek gerektiğine hem de yakında yapılacak reformlara değindi.

Bir hafta sonra, Notre-Dame de Sion’un fen bölümünde okuyan 12. sınıflardan başka lise öğrencileri, lisenin Fransa’da eğitim danışmanı Pınar Küçük-Pilon’un daveti üzerine gelen Rennes’deki I.N.S.A.(Institut National des Sciences Appliquées) Enstitüsü’nden Doç. Dr. Philippe Gall’in sunumuna katıldılar.

Bu toplantı süresince, katılımcılar, video-konferans aracılığıyla I.N.S.A. Enstitüsü’nde eğitimlerini sürdüren iki eski arkadaşlarını dinleme olanağı buldular. Çok faydalı bu paylaşım, özel konularda fikir sahibi olmalarına ve sorularına yanıt bulmalarına olanak tanıdı.