Çevre Kulübü’nün Ortaburun Köyü yararına düzenlediği « Dönüştürülebilir Ürünler ve İkinci El Giysiler » Kermesi

Notre Dame de Sion Lisesinin Coğrafya Öğretmeni Seval Erol rehberliğinde çalışmalarını sürdüren Çevre Kulübü, 23 Mayıs 2014’te, İzmit’teki Ortaburun Köyü yararına bir kermes düzenledi.

Okul bahçesinde öğrenciler tarafından kurulan çok sayıdaki stantta iyi durumda olan ikinci el giysiler, kıyafetleri süslemek üzere türlü türlü aksesuar ve çeşitli malzemeler satışa sunuldu. Satıştaki eşyalar arasında metal Koka-Kola kutusundan yapılmış bardak altları, şişe kapaklarından yapılma broş, yüzük ve kolyeler ya da plastik torbalardan örülmüş çantalar, dönüştürülebilir malzemelerden yapılmış objeler vardı. Bunlardan başka, stantlarda oyuncak, biblo, Fransızca ve Türkçe kitap da bulmak mümkündü.

Bu kermeste kulüp öğrencilerimizin satıştan elde ettiği paraların tamamı, yerel öğretim şartlarının iyileştirilmesi amacıyla, Ortaburun’daki okulun yenileme çalışmasına ayrılacaktır.

Hem kermesi düzenleyenlere hem de bu malzemeleri satanlara ve alanlara, katkılarından dolayı teşekkür ederiz.