Çevre Kulübü İzmit Ortaburun Köyünde Ceviz Fidanı Dikimini Gerçekleştirdi.

Çevre kulübü; köy hizmeti çalışmalarına ilk İzmit Sultaniye Köyü Kalkındırma Projesiyle başladı.

TEMA Vakfı ile birlikte yürütülen proje sonucunda bölgenin ekolojik koşulları düşünülerek temin edilen kovanlardan üretilen ballar köy halkı için bir gelir kaynağı oldu. Daha sonra Kırklareli Ovacık Köyünde ağaçlandırma ile devam eden çalışmalarımız aynı zamanda köy çocuklarının eğitimine destek olma çalışmaları ile sürdürüldü.

Köylerimize bu yıl İzmit Ortaburun’u da katmış bulunuyoruz.
9 Mart 2013 tarihinde Notre Dame De Sion Fransız Lisesi Çevre Kulübü , Kocaeli Belediyesi ve TEMA Vakfı ile birlikte İzmit Ortaburun köyünde 7000 metrekarelik alana 140 adet ceviz fidanının dikimini gerçekleştirdi.

Köy muhtarı Yüksel Özcan, emekli öğretmen Raif Erim ve köy halkı ile birlikte köyün sorunları üzerinde görüşmeler yapıldı.Ceviz fidanlarının düzenli sulanması için sulama sisteminin geliştirilmesi yapılması gereken çalışmaların başında geliyor.
Köyün diğer sorunları ve bu sorunların çözüm önerileri şu şekilde belirtiliyor;
1.Okul binası terk edilmiş ve kullanılmaz halde; buranın onarılarak köy çocukları başta olmak üzere köy halkı için kütüphane, kurs, atölyeye dönüştürülmesi
2.Okul binasının kullanılmaz halde bulunan ek binasının onarılarak köy kahvehanesinde hizmet veren sağlık memurunun kullanacağı sağlık birimi haline getirilmesi

Proje kapsamında bundan sonra yapılacak iyileştirme çalışmaların finansmanı için okul yönetimi bir değerlendirme yaptı.16 Mayısta okulumuzda gerçekleşecek olan Stephane Blet Caz Konserinden elde edilecek gelirin Kocaeli Ortaburun Köyü Kalkındırma Projesinde kullanılmasına karar verildi.
Konserin başında müzik kulübü öğrencilerimizden bir grup Stephane Blet ile beraber çalacak. Aynı gün okulumuzda çevre kulübü, kimya kulübü, aşçılık kulübü ve el sanatları kulübü öğrencileri hep birlikte köy yararına kermes düzenleyecek.

Biliyoruz ki; Köylerimizi tanıdıkça,

çözümün bir parçası oldukça,

yaşattıkça yaşayacağız.......

Gölcük Haber Gazetesinde çıkan yazıyı okumak için tıklayınız.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin internet sitesindeki yazıyı okumak için tıklayınız.

Ekler

köy halkı ile sohbet ederken
köy halkının hazırladığı yemekleri yerken
köy çocuklarıyla