Caz: Stephane Blet, piyano

16 Mayıs 2013, 19:30

| Konser , Bilet : 25 TL

Caz

Biletler (25TL) , karşılığında Notre Dame de Sion Fransız Lisesinde satışa sunulacaktır.

Konserin tüm geliri Çevre Kulübünün sosyal sorumluluk projesi Kocaeli Ortaburun Köyü ağaçlandırma, sulama ve sağlık ocağı inşaatına ayrılacaktır. Programın başında okul öğrencilerimizin Stéphane Blet ile birlikte bir mini konseri olacaktır.

Stephane Blet, piyano

Program:

*** Ara ***

Stephane Blet, piano

Vladimir Horowitz ve Byron Janis’in manevi oğlu olarak görülen Fransız piyanist ve besteci Stéphane Blet’in, şimdiye kadar Philips, Forlane, AXes, G:Recordings markalarından 50 CD’lik stüdyo kaydı gerçekleşmiş olup ; piyano, keman, büyük orkestra için yazdığı 300’den fazla eseri Leduc, Eschig gibi yayınevlerinden yayımlamıştır. Eserleri incelediğinde aralarında Dede Efendi’nin de bulunduğu eski bestekarları ve temaları ele alarak yazdığı Piyano İçin 12 Türk Rapsodisi ve Orkestra İçin Bir Osmanlı Fantezisi dikkati çekmektedir. Paris’in Champs-Elysées Tiyatrosunda verdiği bir resital sonrasında ünlü eleştirmen, Roma Büyük Ödülü Birincisi Pierre-Petit şöyle yazacaktır : “Stéphane Blet, sadece piyano değildir, müziğin kendisidir.” Paris Müzik Öğretmenliği Okulunda on yıl boyunca ders veren Blet, henüz hayattayken eserleri tüm dünyada çalınan ender bestecilerdendir. Eserlerinin şimdiye kadar on beş kez kaydı yapılmıştır ve hepsi de basının övgüsünü kazanmıştır. Académie Nationale du Disque Lyrique (Lirik Plak Ulusal Akademisi) başkan yardımcısı olan Blet, Senato’nun Société d’Encouragement au Progrès (SEP) Altın Madalyasına layık görülmüştür. Sanatçı ayrıca, Chevalier des Arts et des Lettres (Sanat ve Edebiyat Şövalyesi) unvanını almıştır.

Daha çok bilgi için buraya tıklayın.