Can Okan, Ruşen Güneş

7 Mart 2012 19:30

Davetiye için buraya tıklayın.

Klasik müzik

Can Okan, Piyano

Ruşen Güneş, Viyola

Program:

  • Ludwig van Beethoven: Senfoni No. 6 Fa major, Op. 68 «Pastoral» (Solo piyano icin uyarlama: Franz Liszt)

1. Awakening of cheerful feelings upon arrival in the country. Allegro ma non troppo

2. Scene at the brook. Andante molto mosso

3. Happy gathering of country folk. Allegro

4. Thunderstorm; Storm. Allegro

5. Shepherds’ song; cheerful and thankful feelings after the storm. Allegretto

**ARA**

  • Hector Berlioz: Harold Italya’da, viyola ve orkestra icin senfoni, Op. 16 (Viyola ve piyano icin uyarlama: Franz Liszt

1. Harold aux Montagnes; Scènes de Mélancolie, de Bonheur & de Joie

2. Marche de Pèlerins; Chantant la Prière du Soir

3. Sérénade; d’un Montagnard des Abruzzes à sa Maîtresse

4. Orgie de Brigands; Souvenirs des Scènes Précédentes

CAN OKAN

25 Mart 1986 tarihinde İstanbul’da doğdu. Beylerbeyi Lütfi Erçin İlkokulunda görmekte olduğu öğrenim sırasında, 1994 yılında Meliha Doğuduyal ile piyano eğitimine başladı. 1997’de MSGSÜ Devlet Konservatuvarına girdi ve Prof. Metin Ülkü’nün öğrencisi oldu.

Eğitimi süresince, çağdaş Türk bestecilerinden Özkan Manav, Mehmet Nemutlu ve daha birçok genç bestecinin piyano için yazdığı eserlerin ilk yorumlamalarını gerçekleştiren Can Okan, orkestra eşliğindeki ilk konserini, Prof. Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasıyla 2005 yılnda verdi. Bu yıldan itibaren MSGSÜ Devlet Konservatuvarında almakta olduğu piyano eğitimiyle beraber, Prof. Gürer Aykal’dan orkestra şefliği eğitimi de almaya başlamıştır.

Can Okan, 12 ve 13 Aralık 2007 tarihlerinde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasını yöneterek, orkestra şefi olarak ilk konserini vermiştir. İdil Biret, Dmitri Alexeev, Emanuel Ax, Arnulf von Arnim, Claudius Tanski gibi ünlü piyanistlerin düzenlediği ustalık sınıflarında aktif katılımcı olarak yer almıştır.

Prof. Metin Ülkü ile Piyano Ana Sanat Dalındaki yüksek lisans çalışmalarını ve Prof. Gürer Aykal ile orkestra şefliği bölümündeki lisans öğrenimini 2008 yılında tamamlayan Can Okan, 2009-2011 yılları arasında Stockholm Royal College of Music’de Orkestra Şefliği Anasanat Dalında gördüğü yüksek lisans öğrenimi süresince Daniel Harding, Jan Risberg, B. Tommy Andersson gibi orkestra şefleri ile çalışmış; İsveç’te birçok orkestra ile konser vermiştir.

RUŞENNEŞ

2008 ekim ayından bu yana İzmir Yaşar Üniversitesinde öğretim görevlisi olan sanatçı, Beypazarı’nda doğmuş; Ankara Devlet Konservatuvarında, Necdet Remzi Atak ile, Londra Kraliyet Kolejinde de Frederick Riddle ve USA İndiana Üniversitesinde, William Primrose ile çalışmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ nın sınav ile atanan ilk solo viyolacısı olan Ruşen Güneş, bu görevi sırasında Walton, Bartok, Hindemith gibi bestecilerin konçertolarını ülkemizde ilk kez seslendirmistir. Türk bestecilerinden Necil Kazım Akses , Ahmet Adnan Saygun, Cengiz Tanç, Yalçın Tura’ nın konçertolarını defalarca çalmış ve Saygun’un konçertosunun Londra Filarmoni ile cd’sini yapmıştır.

Ayrıca Borusan için yaptığı sayısız "Türk Bestecileri ve Viyola’’ adlı konserlerde İlhan Usmanbaş, Sıdıka Özdil, Ahmet Altınel gibi birçok bestecimizin eserlerini duyurmuştur. Askerlik görevinden sonra İngiltere’ye yerleşen sanatçı, İngiliz Oda Orkestrasında dört yıl solo viyola sanatçılığı yaptıktan sonra, 1979-1987 yılları arasında Londra Filarmonide ve 1988-2000 yılları arasında BBC Senfoni Orkestrasında solo viyola çalmıştır. 15 yıl Londra Yaylı Dörtlüsünde çalan Güneş, bu grupla İdil Biret, Mahler piyano dörtlüsü ve Cesar Franck Piyano Beşlisinin ve gitarcı John Williams ile Bocherini Gitar Beşlilerinin cd kayıtlarını yapmıştır. Saygun viyola konçertosu, Suna Kan ile Mozart Senfoni Konçertosu ve Keman— Viyola Duoları, Hindemith Matem Müziği, Telemann Viyola Konçertosu, Viyola ve Şiir, Türk Bestecileri ve Viyola kaydettiği cd’ ler arasındadır.