27 Mart 2014, 19:30

| Konser , Klasik müzik , Herkese açık

Klasik müzik

Davetiye için buraya tıklayın.

Piyano Yarışması İstanbul - Orchestra’Sion’un Birincilik Ödülünü Paylaşan Sanatçı

Program:

*** Ara ***

Burak Çebi, piyano

1985 yılında Izmir`de doğan Burak Çebi müzisyen bir ailede yetişti ve küçük yaştan itibaren klasik batı müziği ve piyano ile içiçe oldu. 6 yaşında piyano dersleri almaya başlayan sanatçı, 1996-2004 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarında eğitim gördü ve 2004 yılında Almanya`da Nürnberg Yüksek Müzik Okulunda okumaya hak kazanıp eğitimini burada devam ettirdi. 2011 yılında aynı okulun Konser Solistliği bölümünden başarıyla mezun oldu.

Burak Çebi, 2013 yılında İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Orkestra Sion Piyano Yarışması’nda 1. olmuştur. Bunun dışında Münih`te düzenlenen Klavierpodium 2008 Uluslararası Piyano Yarışmasından ödüller almış olan Burak Çebi, ayrıca 2011 yılında Nürnberg Mozart Derneği`nin düzenlediği oda müziği yarışmasında 4.’lük ödülü almıştır. Sanatçı çeşitli zamanlarda DAAD, Nürnberg Sparda Bankası ve Richard Wagner Derneği’nin burslarına layık görülmüştür.

Ilk solo resitalini Izmir`de 2002 yılında vermiş, 2007 yılında Ibrahim Yazıcı yönetimindeki Izmir Devlet Senfoni Orkestrası ile ilk orkestralı konserini gerçekleştirmiştir. Berlin’deki ilk önemli konserini 2012 yılında Berliner Camerata ile gerçekleştiren sanatçı bu konserde Wolfgang Amadeus Mozart’ın 9 numaralı Piyano Konçertosu’nu ve Türk bestecilerin eserlerini seslendirmiştir.

Ingeborg Schmidt-Noll tarafından eğitilmiş olan sanatçı, ayrıca Jura Margulis, Jean Francois Antonioli, Filippo Gamba, Wolfgang Manz, Werner Bärtschi gibi önde gelen piyanistlerle de ustalık sınıfları ve workshoplar yapmıştır.