Arnaud Pumir, klavsen

Arnaud Pumir - klavsen

Program:

ARNAUD PUMIR - klavsen

Müzik eğitimine piyanoda başlayan Arnaud Pumir, barok repertuvar tutkusu nedeniyle müziğe klavsenle devam etmeyi seçti. Lille Bölgesi Devlet Konservatuvarında klavsen dalında altın madalyaya ve oda müziğinde birincilik ödülüne layık görüldü.
Aynı konservatuvarda Jean Boyer’den org eğitimi de aldı.
O zamandan beri çeşitli topluluk ve orkestralarda basso çalmakta, solist olarak repertuvarını genişletmekte, lirik çalışmalar ve koreografi çalışmaları yapmaktadır. Solist olarak ya da topluluklarla, özellikle G. Benda’nın Klavsen Konçertosu ve J.H. d’Anglebert’in klavsen için eserlerine ayrılan, eleştirmenlerin çok beğendiği kayıtlar yapmıştır.
Geçtiğimiz günlerde ise, yeni bir marka altında (ADC) tarihî bir Lyon klavseninde verdiği resitalini kaydettirmiştir. Eski Müzik Beceri Sertifikası’na sahip olan Pumir hâlen Nantes Bölgesi Devlet Konservatuvarında klavsen, basso ve oda müziği eğitimi vermekte ve Versailles Barok Müzik Merkezi Master Bölümü öğrencilerinin “Şarkı Şefi” görevini sürdürmektedir...