Angela Otcuoğlu, piyano

| Konser , Klasik müzik , Herkese açık

Program:

Angela Otcuoğlu, piyano

Angela Otcuoğlu müzik hayatına beş yaşındayken annesiyle başladı. Yedi yaşındayken İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na giriş sınavını kazandı. Bir yandan Fransız Lisesi Pierre Loti’de okuyup, diğer yandan Prof. Meral Yapalı’nın öğrencisi olarak konservatuvardaki piyano eğitimini sürdürdü.

Angela Otcuoğlu 2003 yılında, konservatuvarın öğrencilerine özel olarak düzenlenen Yamaha yarışmasında birincilik ödülü aldı. 2005’te, 23 Nisan Çocuk Festivali için hazırlanan televizyon programı ‘Maestro & Elizabeth’de piyano çaldı. 2010’da ise, Genç Klasikçiler Festivali’nin sunum filminde Fazıl Say ile birlikte Mozart’ın Allaturca adlı parçasını çaldı. Bu reklam filmi birçok televizyon kanalında yayınlandı. Ayrıca, birçok uluslararası müziyenin de sahne aldığı bu festivalde konser verdi. Yine 2010’da Hakan Güngör’ün ‘Müzik Deyince’ adlı televizyon programına davet edilerek Güngör Orkestrası’yla birlikte çaldı.

2013’de, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarının Yarı Zamanlı İleri Devre programını bitirerek on bir yıllık eğitim sürecini tamamladı. Türkiye’deki eğitimi boyunca Andrei Diev, Diana Anderson, Bruno Canino ve Pablo Galdo’nun ustalık sınıflarına katıldı.
Yine 2013’de, Kanada’daki McGill Üniversitesi Schulich School of Music’in lisans bölümüne kabul edilen genç sanatçı, piyano çalışmalarına burada, Emil Gilels’in de öğrencisi olan Prof. Marina Mdivani ile ‘Performans Programı’nda devam etmektedir.