Ajda Ahu Giray

24 Mart 2017, 19:00

| Konser , şanson , Herkese açık

2017 Frankofoni kutlamaları kapsamında Notre Dame de Sion Fransız Lisesi sanatçı şarkıcı Ajda Ahu Giray’ı bir şanson gösterisi için ağırlıyor.

Ajda Ahu Giray: vokal
Elia Casu: gitar
Burak Acar: piyano
İlker Görgülü: keman

PROGRAM:

Ajda Ahu Giray, solist şarkıcı:

Ajda Ahu Giray, İstanbullu şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve besteci. Çok küçük yaşlardan beri şarkı söylüyor. Altı yaşından on iki yaşına kadar TRT Çocuk Korosu’nda söylemeye devam etti. Galatasaray Lisesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nü bitirir bitirmez, 2003 yılında Lyon’a gitti ve Ecole Nationale de Musique de Villeurbanne’da, Chanson bölümüne şan öğrencisi olarak kabul edildi. Yanı sıra, İris Tiyatrosu’nda aldığı dersler sayesinde, tiyatroya da büyük ilgi duymaya başladı. 2008 yılında, Chanson üzerine eğitimini tamamladı "Diplôme d’Etudes Musicales DEM en Chanson" diplomasını aldı ve o tarihten beri de Türkiye’de ve yurt dışında sahne çalışmalarına devam etmekte.
Kendi şarkılarının yanı sıra, Chanson’la buluşturduğu, Fado ve çeşitli tarzlarda şarkılara yer verdiği bir repertuvarı seslendiriyor. Anadilinin yanı sıra Fransızca, İtalyanca, İngilizce ve Portekizce dillerini konuşuyor.

Ajda Ahu Giray, 2014 Eylül ayından beri, Notre Dame de Sion Fransız Lisesinde müzik öğretmenliği yapıyor ve 2008 Eylül ayından beri de Ecole Francophone de Musique d’ Istanbul’da şan dersleri veriyor.