29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni

Cumhuriyet’imizin 90. kuruluş yıldönümünü her yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla büyük bir coşkuyla kutladık.

Cumhuriyet’imizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü de bu vesileyle saygıyla bir kez daha anmış olduk.

Cumhuriyet Bayramı Töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Ardından tören, Okul Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi ve Okul Müdürü Yann De Lansalut’nün Cumhuriyet’le ilgili düşüncelerini paylaştıkları konuşmalarıyla devam etti.

“Atatürk’ün Sesinden Cumhuriyet’in 10. Yılı” adlı kısa filmin izlenmesinden sonra Tarih Öğretmenimiz Nilgün Yaman, cumhuriyet ve demokrasinin tarihî serüveni, klasik ve modern demokrasi, temel insan hakları, seçim ve çok partili siyasal yaşam gibi konuları ele alarak cumhuriyet ve demokrasi anlayışının ortaya konulduğu aydınlatıcı konuşmasını yaptı.

Bu konuşmayı takiben 10. Sınıf öğrencimiz Ayşe Su Bakırtaş gençlerin cumhuriyet ve demokrasimizin yaşatılması ve korunması konusunda istekliliğini vurgulayan metnini sundu.

Piyano ve flüt eşliğinde müzik dinletisi törene renk kattı ve keyifle izlendi. Piyanoda öğrencilerimizden Su Çelik ve flütte Şebnem Adıyaman Türk Marşı’nı sunduktan sonra Şebnem Adıyaman bizlere “Memleketim” adlı parçayı seslendirdi.

Öğrencilerimizden Ata Yeğin ve Pırıl Ağca Fazıl Hüsnü Dağlarca ve Attila İlhan’dan dizelerle törene farklı bir duygu kattılar.

Cumhuriyet Bayramı töreni Veysel Çelikdemir’in sunduğu ve tüm okulun büyük bir beğeniyle izlediği “Atatürk’ün hayatı ve Cumhuriyet” temalı kum sanatı gösterisiyle sona erdi.