27 Kasım 2013’te Notre Dame de Sion Lisesi Vakfına bağlı ana okulu, ilkokul, ortaokulumuza ve Notre Dame de Sion Fransız Lisesine ’’FrancEducation’’ markası verildi.

27 Kasım 2013 günü, okul müdürü Yann De Lansalut, Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi, Sör Monique, okulun eski Müdürü Richard Tampigny, ilkokul ve ortaokul müdürü Silva Tanel, lisenin Fransızca koordinatörü Marc Sutra, ilköğretim Fransızca koordinatörü Marion Addo, Okul Aile Birliği Başkanı Nihat Savaş ve eski başkanı Şevki Sözen, lisenin basın iletişimi sorumlusu Mireille Sadège, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili’nin elinden FrancEducation ödülünü almak üzere Ankara’ya gittiler.

Bu ödül, Türkiye’de Fransızca eğitim veren okullara, verdikleri eğitimin kalitesini belgelendirmek için sunuldu.

Büyükelçinin de konuşmasında belirttiği gibi, "...tarihe adını kaydettirsin ya da ettirmesin, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi ve Türkiye’deki diğer Fransız liselerinden mezun olanlar, yeteneklerini çağdaş Türkiye’nin ekonomik, siyasi, sanatsal ya da entelektüel inşasının hizmetine sunmuşlardır.’’

Büyükelçi ayrıca bu kurumlarda öğretilen değerlerin, iki dilde eğitimin sağladığı entelektüel zenginlik ile daha da geliştiğini vurguladı.

Fransa, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi ve Türkiye’deki diğer 8 okula FrancEducation markasını sunmakla, dünyada bu markayı alan toplam 32 kurumun dörtte birinden fazlasını oluşturan bu okullardaki eğitimin mükemmelliğini kabul ettiğini gösterdi.

Böylece, Türkiye’de bu ödülü alan Frankofon okulların sayısı, ABD’dekilerin sayısına eşdeğer oldu.