24 Ekim 2014’te NDS Lisesinde Campus France tanıtımı

24 Ekim’de, İstanbul’daki Fransız Kültür Derneği’nde akademik işbirliği ataşesi olan Valérie Le Galcher-Baron ile İstanbul’da Campus France kurumunu temsil eden Fidan Dinç, okulumuzda Campus France’ı tanıttılar.

Fransız Dışişleri Bakanlığına bağlı bir kuruluş olan Campus France, NDS’nin Fransa’da eğitim danışmanı olan Pınar Küçük-Pilon’un da yardımıyla, üniversite eğitimini Fransa’da sürdürmek isteyen 12. sınıf öğrencileri ve velilerine yönelik bir toplantı düzenledi.

Valérie Le Galcher-Baron’un yaptığı girişten sonra, Fidan Dinç Fransa’da yükseköğrenim sisteminin nasıl işlediğini anlattı. Adaylık başvuru dosyalarını oluşturmak için gerekli bilgileri verdikten sonra, öğrenci ve velilerinin sorularını yanıtladı.