21 Ocak 2015’te NDS Hazırlık sınıfları «Karanlıkta Diyalog» sergisini gezdi

21 Ocak’ta NDS Lisesinin tüm Hazırlık Sınıfları İstanbul’da aylardır süren «Karanlıkta Diyalog» sergisini gezdiler.

Bu sergi gezisi bir saat boyunca görme engelli bir rehberle büyük bir şehrin sokaklarında yol katetmeyi, tramvaya ve gemiye binmeyi, alış-veriş yapmayı, ve bütün bunları görme engellilik koşullarında, kapkaranlık bir ortamda bir baston kullanarak gerçekleştirmeyi kapsıyor.

Rehber, öğrencilere gezi boyunca kendisinin günlük yaşantısında karşılaştığı zorlukları yaşatıyor. Onları özellikle duyma, dokunma ve koku duyularını kullanmayı geliştirerek yönlendiriyor. Gözleri görenlerde görme duyusu %80 ile en çok kullanılan duyu iken, görme engellilerde diğer duyular çok daha fazla kullanılıyor.

Öğrenciler bu etkinlik öncesinde biraz kaygılı olsalar da, rehberin de yardımıyla gezi ilerledikçe rahatladılar.

Bu alışılmamış deneyimin sonucunda katılımcı öğrencilerden bazıları yorumlarını da içeren bir pano hazırladılar.