2018 Notre-Dame de Sion Edebiyat Ödülü Sahibi Jean-Paul Didierlaurent’ın NDS Öğrencileriyle Buluşması

10 Mayıs tarihinde, ilk romanı « 6.27 Treni » için Jean-Paul Didierlaurent’a 2018 NDS Edebiyat Ödülü’nün verildiği törenin ertesi günü, Yarışma Genel Sekreteri Mireille Sadège, yazar ile NDS Liseliler Edebiyat Ödülü Jürisi’nden otuza yakın öğrenci arasında bir buluşma düzenledi.

Katılımcılar, konuşması boyunca nezaket ve sadeliğiyle insancıl bir kişilik sergileyen yazarı soru yağmuruna tuttular.

Jüri üyelerinin soruları, özellikle kitap başlığı, karakterler ve ilham kaynaklarının seçimi üzerine yoğunlaştı.

Bu buluşmadan büyük düşler ve hayal gücüyle ayrılan liseli öğrenciler için yazarla karşılaşma son derece hoş ve zenginleştirici bir deneyim oldu.