2015 Uluslararası Orchestra’Sion Piyano Yarışması Öğrenci Jürisi için yeni bir eğitim oturumu

NDS Uluslararası Orchestra’Sion Piyano Yarışmasın Gençlik Ödülü jüri üyeleri, NDS Lisesi öğrencileri ikinci 2015 Uluslararası Orchestra’Sion Piyano Yarışması’yla ilgili olarak 16 Eylül’de, Franck Ciup tarafından Ajda Ahu Giray’ın da desteğiyle düzenlenen yeni bir eğitim oturumuna katıldılar.

Önümüzdeki Kasım ayında elemelerde başarı gösteren son altı yarışmacı arasından bir değerlendirmeyle seçim yaparak onlara özel ödül verecek olan öğrenciler bu kez bazı adayların videolarını seyrederek bir parçanın zorluğunu ve ses kalitesini ölçmeyi öğrenmeye başladılar.

Yorumlama esnek mi, katı mı, müzik akıcı mı, piyanist stresli mi yoksa tamamen rahat mı, genç jüri üyelerinin, kararlarını vermeden önce, videonun kalitesinin de kararı farklı etkilediğini göz önünde bulundurarak, bu belirleyici soruları sorması gerekecektir.

Öğrenciler geçen yıldan beri Frank Ciup’la bu konuda çalışmalarını sürdürüyorlar.