2013-2014 için CES (NDS Öğrenci Birliği) Seçimi

Bu öğretim yılının yeni CES’inin seçimi için, 21 Ekim haftası boyunca, okulda bir seçim kampanyası düzenlendi.

Okulun kapı, radyatör, pano gibi çeşit yerleri, üç adayın Alex, Alper, İlayda - ve yedek üyelerinin hazırladığı renkli afişlerle donatıldı.

23 Ekim Çarşamba günü, okulun konferans salonunda seçim toplantısı yapıldı; adaylar sırayla söz alarak potansiyel seçmenlerine kendi programlarını anlattılar ve arkadaşlarının soruları ile beklentilerine karşılık vermeye çalıştılar.

Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi, yarışan üç gruba iyi şanslar dileyerek iki gün sonra yapılacak olan seçimlerin nasıl işleyeceğini anımsattı.

Heyecan ve stresiyle birlikte, cuma günü sonunda geldi! Türkiye ve Fransa’daki geleneksel seçim kampanyalarını andıran türde bir seçim bürosu kurulmuştu.

Her seçmen üç «parti» nin yer aldığı bir oy pusulası aldı, önce seçtiği gruba bir «Evet» damgası bastı ardından düzgünce katlanmış pusulayı sandığa attı ve katılım listesini imzaladı.

Seçimler bittikten sonra, sıra sandıkların açılmasına geldi! Sayımdan sonra, geçen yıl başkan yardımcılığı görevini üstlenen, bir önceki yıl ise sekreterlik yapan ve Hazırlık sınıflarının temsilcisi olan eski CES üyesi Alper’in başarıyla yönlendirdiği grubun seçimi kazandığı ortaya çıktı.

Sonuç, cuma günü bayrak töreninde açıklanınca, güneşli havada bir sevinç dalgası yaşandı !

Heyecan ve coşkusu henüz dinmeyen yeni başkan Alper, profesyonel bir tavırla sorularımızı yanıtlamayı kabul ediyor. Henüz başına geleni tam olarak kavramasa da seçimlerin yürütülme şeklinden çok memnun olduğunu söylüyor ve kendisine güvenenlere teşekkür ediyor.

Başkanın ilk kaygısı, arkadaşlarının beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek. Buna ek olarak, okulda kıyafet balosu düzenlemek istiyor ve bir organizasyon yapabilmek amacıyla yardımcıları Emir ve Yaprak ile önümüzdeki birkaç gün çok çalışacaklarını ifade ediyor.

Yeni başkan ve ekibini kutluyor ; kendilerine önümüzdeki aylarda onları bekleyen görevlerde iyi şanslar diliyoruz !