Mesleki Gözlem Çalışmaları

Sağlıklı bir meslek seçimi için, gençlerin kendilerini daha iyi tanıyıp çeşitli seçenekleri görebilmeleri kadar iş alanları ve meslekler hakkında gerçekçi ve somut bilgilere sahip olmaları da önemlidir.

Gençlerin bu bilgileri ilk ağızdan ve yerinde alabilmeleri için, mesleki rol modellerle bir araya gelmelerine olanak sağlanmalıdır. Karar verme sürecinde mesleki seçenekleri iyi araştırmak, süreci birebir yaşayan kişilerden görüş almak ve en önemlisi, olanaklar dahilinde bu meslekleri uygulayanlarla birlikte vakit geçirmek, çalışma ortamlarını gözlemlemek önemlidir.

Birkaç yıldır, öğrencilerimizin geleceklerini tasarlarken etkin rol modellerle bir araya gelmesini hedefleyerek, istekli öğrencilerimizi yaz aylarında ilgi duydukları alanlarda en az iki haftalık sürelerle iş ortamlarında gözlem yapmaya yönlendiriyoruz.

Bu mesleki rehberlik etkinliğinde öncelikle mezunlarımız, velilerimiz ve okulumuzda her yıl düzenlenen Kariyer Günü katılımcıları olmak üzere, çevremizdeki birçok meslek sahibinin ve kurumun desteğini alarak öğrencilerimize bu deneyimi yaşama olanağı sağlıyoruz.

Gerek öğrencilerimizden gerekse gözlemde bulundukları iş yerlerinden aldığımız geribildirimler, bu sürecin kariyer planlamadaki rolünün altını çiziyor.

Projeye destek vermek isteyen veli ve mezunlarımız okulumuz Rehberlik Birimi ile iletişime geçerek öğrencilerimizin deneyim kazanmasına katkı sağlayabilirler.