2010 CES Bilim Komisyonu Duyurusu

Merhaba arkadaşlar,

NDS tarihinde ilk defa öğrenciler tarafından bir bilim komisyonu kurulmuştur.

Bilim insanın kendisini, toplumu, doğayı, evreni yani hayatın her alanında kendisini ve çevresini merak etmesi, tanıması ve bilinmezlikleri araştırmasıdır. İşte bu yüzden felsefi bilimler, sosyal bilimler, beşerî bilimler, doğa bilimleri, temel bilimler birbirinden ayrılamaz. İşte biz de bilim komisyonu olarak bu anlayışla, sadece fen bilimlerine değil, tüm bilim alanlarına yönelmek istiyoruz. Bu komisyonun amacı, okulumuzdaki bilimsel etkinlikleri sonuna kadar desteklemek ve öğrencilerin ileride gerçekleştirmeyi düşündüğümüz projelerde aktif rol almalarını sağlamaktır. Öğrencileri bilimsel konularda düşündürerek, yaratıcılıklarını sahip oldukları bilgilerle birleştirip ortaya yeni fikirler koymaları ve projeler üretmeleri de bizim başlıca hedeflerimizdendir. Eğer bilimsel konularda okulumuzun daha etkin olması gerektiğini düşünüyor ve kendinizi bu konularda geliştirmek istiyorsanız bize başvurabilirsiniz. Bu sene içinde ilgili kişilerle okulumuzu TÜBİTAK fen projelerinde temsil etmek, bilim dergisi çıkarmak ve okulumuzda çeşitli konularda bilim projeleri yapmak istiyoruz. Fakat bunların gerçekleşmesi sadece sizlerin katılımlarıyla sağlanabilir. Bu projelerde görev almak isteyen öğrenciler en geç bu dönemin sonunda bizimle temasa geçmelidirler. 2. dönemde yapılan talepleri değerlendirmeye ciddiye alınmayacaktır. Sizleri aramızda görmek bizi mutlu edecektir.

Emre Özkan 2FA

Sinan Eren 3FB