18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Gününde Tolga Örnek NDS’de idi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü için hazırladığımız söyleşi tarzındaki etkinlik Hazırlık sınıfları, 9, 10 ve 11. Sınıfların katılımıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Okul Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi, günün anlamı ve önemiyle ile ilgili kısa bir konuşma yaptıktan sonra sözü, Gelibolu Belgeseli’ni hazırlayan ve yöneten Tolga Örnek’e bıraktı.

Bir hafta boyunca çeşitli derslerde Gelibolu Belgeseli’ni izleyen öğrencilerimiz, yönetmen Tolga Örnek’e filmle, savaşla, savaşın olduğu dönemle ilgili sorularını yöneltme fırsatı buldular.

Tolga Örnek de samimi yanıtlarıyla belgeseli çekerken yaşadığı zorlukları, hissettiklerini, Çanakkale Savaşı üzerine pek bilinmeyen gerçekleri öğrencilerimizle paylaştı.

Keyifli bir sohbetin sonunda Çanakkale’de savaşan tüm askerlerin aziz hatırasını kalbinde taşıyan öğrencilerimiz, sevgi ve minnet duygularıyla salondan ayrıldı.